Kickstart jeres planer om et anlæg til grøn bioraffinering

Den nye ordning Projektmodning af anlæg til grøn bioraffinering åbner i dag. Dermed kan I frem til og med 26. januar 2023 søge om tilskud til at udarbejde en rapport, der beskriver potentialet for etableringen af et anlæg til grøn bioraffinering.

Publiceret 15. december 2022

Projektmodning af anlæg til grøn bioraffinering åbner i dag for første gang. I kan søge tilskuddet, hvis I mindst er to virksomheder, foreninger eller lignende, som sammen vil undersøge potentialet for etablering af et anlæg til grøn bioraffinering. 

Den 6. december havde vi informationsmøde om ordningen. I kan se optagelse af mødet her

I kan søge tilskud til at udarbejde en rapport 

I løbet af jeres projekt, skal I udarbejde en projektmodningsrapport. Her skal I beskrive; alt fra hvordan anlægget skal forsynes med råvarer, hvem der skal aftage jeres produkter, hvordan anlægget skal finansieres, og til hvilke tilladelser I skal indhente. Til slut skal jeres samlede resultat vise, om der er potentiale for at etablere et bioraffineringsanlæg. 

Læs mere om tilskuddet i Tilskudsguiden

Nyt grønt initiativ i Danmark 

Visionen med grøn bioraffinering er, at Danmark skal være mere selvforsynende med proteinrigt foder til en-mavede dyr, og dermed bidrage til, at vi mindsker importen af klimabelastende foder. 

Landbrugsaftalen fra oktober 2021 har afsat en pulje på 260 mio. kr. til netop dette formål. Heraf er der i alt afsat 15 mio. kr. til projektmodning af anlæg til grøn bioraffinering. Derudover er der afsat 245 mio. kr. til tilskud til selve etableringen af anlæg til grøn bioraffinering. 

Læs mere om grøn bioraffinering og vores tilskud

Om ordningen

Tilskuddet skal bidrage til, at flere aktører samarbejder om at udarbejde en projektmodningsrapport. Rapporten er med til at afklare, om etableringen af et anlæg til grøn bioraffinering er levedygtigt. I 2023 åbner ordningen Etablering af anlæg til grøn bioraffinering, som giver tilskud til at investere i et anlæg. Formålet med de to tilskud er at udbrede grøn bioraffinering i Danmark. Bemærk, at de to ordninger er uafhængige af hinanden.

Projektmodning af anlæg til grøn bioraffinering er en del af det danske Landdistriktsprogram 2014-2020, der er forlænget til 2022. 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 95 80 00 eller sende en e-mail til euogprojekt@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på telefon 41 89 25 07.