Invitation til temadag om input til strategiarbejdet for jordbrugets plantegenetiske ressourcer i Danmark

Udvalget for Plantegenetiske Ressourcer, der rådgiver NaturErhvervstyrelsen på området, inviterer til en temadag om en kommende ny strategi for jordbrugets plantegenetiske ressourcer. Vi har brug for at få debat, ideer og input til den nye strategi. Derfor vil der også blive præsenteret noget af det arbejde, der foregår indenfor området i Danmark i dag.

Publiceret 31. maj 2016

Temadagen skal sætte gang i dialogen mellem en bred kreds af interessenter indenfor områderne planteforskning, forædling, fødevareudvikling, frøsamlere, formidlingsaktiviteter og mange flere. Idéudviklingen vil indgå i udformningen af Miljø- og Fødevareministeriets nye strategi for de plantegenetiske ressourcer, som vil blive lanceret senere i år.

Programmet for temadagen om jordbrugets plantegenetiske ressourcer kan du se her.

På formiddagens program vil der være korte oplæg, som beskriver bevaringsarbejdet i de nationale vegetative samlinger, og hvad der sker af samarbejde på nordisk og internationalt plan. Der vil efterfølgende blive givet oplæg om en række igangværende projekter, som alle på den ene eller anden måde omfatter/bruger jordbrugets plantegenetiske ressourcer.

Frokosten vil blive indtaget i det fri samtidig med, at vi får en rundvisning i Pometets samlinger af frugt og bær og får fortalt om bevaringsarbejdet og projekter.

Eftermiddagen vil blive brugt til gruppe-diskussioner for at få input til den nye strategis fire hovedområder. Gruppe A vil være om: Det nationale bevaringsarbejde i de danske vegetative samlinger; Gruppe B er for: Bevaringen af afgrødernes vilde slægtninge og reliktplanterne; Gruppe C vil være om: Anvendelse af landbrugsafgrøderne; og Gruppe D vil omhandle: Anvendelse af grøntsager og ’nye’ afgrøder, f.eks. til ny nordisk mad.

Tid, sted og tilmelding

Temadagen bliver afholdt fredag den 24. juni 2016 kl. 9.45 – 15.30 på Højbakkegård, Højbakkegårds Alle 17, 2630 Tåstrup ved Københavns Universitet.

Du tilmelder dig ved at skrive til bevaringsudvalget@naturerhverv.dk og samtidig give en forhåndstilkendegivelse af, hvilken arbejdsgruppe du ønsker at deltage i om eftermiddagen (A, B, C eller D). Vi skal have din tilmelding senest mandag den 20. juni 2016. 

Arrangementet er gratis. 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrug@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens pressetelefon på tlf.: 41 89 25 07.