Invitation: Kom med til informationsmøde om Rydning og forberedelse til afgræsning 2022

Ansøgningsrunden for Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning 2022 åbner snart. Hør mere om dine muligheder for tilskud og få tips til din ansøgning på online informationsmøde 11. oktober.

Publiceret 27. september 2022

Fra 4. oktober 2022 kan private og offentlige lodsejere søge tilskud til at rydde tilgroede arealer i Natura 2000-områder. Du kan også søge tilskud til at forberede Natura 2000-områder, overdrev og nationalparker til afgræsning.

Læs mere om Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning 2022 på Tilskudsguiden. 

Kom med til online informationsmøde

I den forbindelse inviterer Landbrugsstyrelsen til online informationsmøde (webinar) tirsdag den 11. oktober. Informationsmødet henvender sig både til lodsejere og konsulenter. 

Mødet bliver afholdt som et webinar, så alle kan deltage i mødet hjemmefra via en computer, tablet eller telefon. 

På mødet kan du høre om:

  • hvilke arealer og tiltag, du kan få tilskud til
  • hvordan ordningen i 2022 adskiller sig fra ordningen i 2021
  • hvad du som ansøger og tilsagnshaver skal være opmærksom på

Derudover har du mulighed for at stille spørgsmål under webinaret. Når du tilmelder dig, får du også mulighed for at indsende spørgsmål forud for webinaret. 

Tid og sted

Mødet finder sted onsdag den 11. oktober 2022 kl. 09:00-10:00 og vil blive afholdt online via Landbrugsstyrelsens webinarløsning.

Sådan tilmelder du dig

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. 

Tilmeld dig mødet her  

Hvordan du deltager i mødet og gode råd om teknikken

Et webinar er et online informationsmøde, hvor du live kan se oplæg fra en eller flere oplægsholdere. Du ser med via din egen computer, mobil eller tablet og kan undervejs stille spørgsmål til oplægsholderne. Det kræver ikke noget særligt program at deltage i webinaret. 

Når du tilmelder dig mødet, modtager du en kvitteringsmail med et link, som giver dig adgang til information om webinaret. 

Dagen før mødet vil du modtage en påmindelsesmail med det samme link. 
15 minutter før mødet går i gang, vil du igen modtage en mail med et link, der giver dig adgang til webinaret. Du deltager ved at trykke på linket.

Husk at tænde for lyden ved at trykke på ’unmute’ knappen, der kommer frem på din skærm. Vær opmærksom på, at du først kan høre noget, når webinaret går i gang. 

Webinaret optages, hvis du er forhindret 

Vi optager naturligvis også webinaret og lægger det på vores hjemmeside, så du kan se det fulde webinar, hvis du ikke kan deltage.

Om ordningen

Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram 2014-2020. Ordningen har til formål gennem tilskud til ikke-produktionsfremmende investeringer i forbindelse med rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning at bidrage til at sikre eller forbedre bevaringsstatus for naturtyper og arter på de særligt udpegede arealer inden for Natura 2000-områderne, overdrev og nationalparker. 

Det danske Landdistriktsprogram er forlænget til 2022.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 95 80 00 eller sende en e-mail til euogprojekt@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på telefon 41 89 25 07.