Information om GLM 8-kravet og forhandlingerne i EU

Hvis du søger om landbrugsstøtte i årets ansøgningsrunde, skal du fortsat leve op til konditionalitetskravene, herunder kravet om fire procent ikke-produktive arealer.

Publiceret 27. marts 2024

Der foregår i øjeblikket forhandlinger i EU om forenklinger af de gældende konditionalitetskrav. Det omfatter blandt andet et forslag om at afskaffe GLM 8-kravet. GLM 8-kravet handler om, at mindst fire procent af bedriftens omdriftsarealer skal udgøres af ikke-produktive elementer eller arealer.

Der er ikke truffet nogen beslutning endnu, og GLM 8-kravet gælder fortsat for årets ansøgningsrunde. Landbrugere, der har omdriftsarealer til rådighed, skal derfor fortsat udlægge mindst fire procent af deres omdriftsarealer med ikke-produktive elementer og arealer. Det omfatter brak, slåningsbrak, blomsterbrak, bestøverbrak, småbiotoper, markkrat, markbræmmer, bræmmer samt GLM-søer og GLM-fortidsminder.

Du skal på den baggrund fortsat sikre dig at få indberettet dine GLM 8-elementer og arealer, når du søger om tilskud i fællesskemaet for 2024.

Landbrugsstyrelsen vil på vores hjemmeside oplyse, hvis der er ændringer til kravene i forbindelse med tilskudsordningerne.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på telefon 41 89 25 07.