Hvornår skal du sende ændringsforslag til en markblok, når du søger om nyt tilsagn?

Skal du søge nyt tilsagn om økologisk arealtilskud eller pleje af græs- og naturarealer, og planlægger du at sende et ændringsforslag til én eller flere markblokke, så læs her.

Publiceret 8. oktober 2021

Du har mulighed for at sende et ændringsforslag, hvis du ønsker at få ændret en markblok i Internet Markkort (IMK). Fristen for at indsende ændringer er 22. november. I denne nyhed kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at ændre markblokke.

Korttemaer i IMK, du kan sende ændringsforslag til

Her er de korttemaer, du kan sende ændringsforslag til:

  • Markblokke
  • Fradrag grundbetaling
  • Fradrag pleje af græs
  • GLM fortidsminder
  • GLM søer

Du kan ikke sende ændringsforslag til andre korttemaer. Hvis du er uenig i registreringen af et andet korttema, f.eks.  § 3, skal du tage kontakt til din kommune.

Du kan heller ikke sende ændringsforslag til korttemaet med HNV-værdier. HNV-værdierne beregnes af Aarhus Universitet på baggrund af en række forskellige data, og korttemaet opdateres én gang om året.

Læs om HNV-værdier på vores hjemmeside

Læs vores nyhed om gode råd, når du søger nye tilsagn

Hvis du vil lægge omdrift og permanent græs i samme markblok

Vi kan kun lægge omdrift og permanent græs i samme markblok, hvis vi ikke kan se et skel på det nyeste luftfoto i IMK. Det nyeste luftfoto er sommerfotoet for 2021 (SOP 2021). Hvis vi kan se et skel på SOP 2021, kan vi som udgangspunkt ikke opfylde ændringsforslag om at lægge permanent græs og omdrift i samme markblok. Hvis arealet endnu ikke er på SOP 2021, kan du bruge Forårsfoto 2021 til at se, om der er et skel eller ej.

Læs om markblokke i afsnit 5.2 i Vejledning om grundbetaling 2021

Vi gennemgår alle markblokke, hvor der søges nyt tilsagn

Inden vi giver nyt tilsagn til økologisk arealtilskud (ØA) eller pleje af græs- og naturarealer (PLG), gennemgår vi alle markblokkene.

De fleste af de markblokke, hvor der er tilsagn, som udløb 31. august 2021, er allerede blevet opdateret i sommerperioden. Søger du ØA- eller PLG-tilsagn til et helt nyt areal, vil vi efterfølgende rette markblokken til, hvor det er nødvendigt. Du kan derfor opleve, at vi f.eks. har rettet nogle grænser eller opdelt en markblok, hvilket kan have betydning for, hvor meget du kan få nyt tilsagn til.

Er du uenig i vores markblokrettelser, har du mulighed for at sende et ændringsforslag senest 22. november.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til landbrugsstotte-geodata@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.