Hvis du vil søge økologisk arealstøtte, skal du indberette og omlægge dine marker senest 1. januar 2023

Du kan i 2023 søge økologisk arealstøtte til marker, hvor du har begyndt omlægning til økologisk jordbrug og indberettet markerne senest 1. januar 2023.

Publiceret 13. december 2022

I 2023 kan du søge tilskud til den nye etårige bioordning økologisk arealstøtte. Økologisk arealstøtte bygger videre på ordningen økologisk arealtilskud, som du kender i dag.

EU-Kommissionen har godkendt Danmarks CAP-plan, og den nye landbrugsreform skal træde i kraft i 2023. Du kan se de endelige rammer for økologisk arealstøtte, når Landbrugsstyrelsen sender bekendtgørelse og vejledning i offentlig høring på et senere tidspunkt.

Der kan derfor stadig komme ændringer til ordningen. I denne nyhed og på vores hjemmeside kan du få information om, hvordan vi forventer, at reglerne for ordningen økologisk arealstøtte bliver.

Dine marker skal være omlagt eller under omlægning til økologisk jordbrug i hele kalenderåret

Du kan kun søge økologisk arealstøtte til marker, der enten er omlagt eller under omlægning til økologisk jordbrug i hele tilskudsåret 2023, dvs. fra 1. januar til 31. december 2023. Det betyder, at markerne skal have en omlægningsdato, der er 1. januar 2023 eller tidligere.

Dette gælder både, hvis du ønsker at blive økolog eller udvider en eksisterende økologisk bedrift med nye marker.

Du skal indberette dine marker som økologiske senest 1. januar 2023  

Husk, at du i forbindelse med omlægningen skal sende oplysninger herom til Landbrugsstyrelsen. Du kan læse mere om, hvordan du indberetter dine marker i kapitel 3.2.1 i vejledning om økologisk jordbrugsproduktion, som du kan finde på Landbrugsstyrelsens hjemmeside:

Vejledning om økologisk jordbrugsproduktion

Når du indberetter dine marker, skal du bruge blanketten "indberetning af nye arealer":

Gå til blanketten indberetning af nye arealer

Du skal være opmærksom på, at omlægningsdatoen tidligst kan sættes til den dato, hvor Landbrugsstyrelsen har modtaget din anmeldelse af ”Indberetning af nye arealer”.

Nye økologer skal ansøge om certificering senest 1. januar 2023

Hvis du aktuelt er konventionel landmand, men du ønsker at søge økologisk arealstøtte til dine marker, skal du omlægge din bedrift til økologisk jordbrug. Du skal derfor have indsendt ansøgning om certificering til økologisk jordbrugsproduktion inden 1. januar 2023 for at kunne søge økologisk arealstøtte.

Gå til ansøgning om certificering til økologisk jordbrugsproduktion

Hvis dit tilsagn om økologisk arealtilskud er udløbet i 2022 eller før

Hvis du allerede er økolog, og dit tilsagn om økologisk arealtilskud er udløbet pr. 1 september 2022 på en eller flere af dine marker, kan du søge økologisk arealstøtte i Fællesskema 2023 for de pågældende arealer. Det er en forudsætning, at marken er dyrket økologisk i hele tilskudsåret.

Du kan læse mere om økologisk arealstøtte på vores hjemmeside

Der er en række yderligere krav, hvis du vil søge økologisk arealstøtte. Du kan læse mere om hvilke krav, vi forventer, at du skal opfylde for at få økologisk arealstøtte på vores temaside for nye ordninger, herunder økologisk arealstøtte:

Læs mere om økologisk arealstøtte

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.