Husk at søge om udbetaling af tilskud til skolefrugt og skolemælk

Skoler, uddannelsesinstitutioner, organisationer og leverandører skal huske at søge om udbetaling af tilskud for skolemælk og skolefrugt, der er delt ud i efteråret 2015.

Publiceret 17. december 2015

Hvornår er sidste frist for udbetaling til skolefrugt?

Sidste frist for at søge udbetaling til skolefrugt er tre måneder efter udløbet af den periode, som ansøgningen omfatter.

Skoler og kommuner, der på vegne af skoler og leverandører, har fået tilsagn om tilskud, skal søge om udbetaling for frugt og grønt, som er delt ud i perioden 3. august – 31. december 2015.

Hvornår er sidste frist for udbetaling til skolemælk?

Skoler og uddannelsesinstitutioner skal søge for et halvt år ad gangen, det vil sige for efteråret 2015. Vi skal have modtaget ansøgningen om udbetaling for efteråret 2015 senest 31. marts 2016.

Leverandører, organisationer og fx kommuner, der søger på vegne af skoler og uddannelsesinstitutioner, kan søge for et kvartal ad gangen. Fristen for at søge for et kvartal er den sidste dag i den tredje måned efter det kvartal, hvor produkterne er delt ud.

Husk at sende dokumentation, når I søger om udbetaling

I skal sende dokumentation for, at I har fået leveret de mængder, som I søger om tilskud til. Det vil sige, at der skal være dokumentation for, hvad der er købt, og for, at det er betalt. Dokumentationen er faktura, kassebon, bankoverførsel eller kontoudskrift. Det skal tydeligt markeres på faktura eller kassebon præcist, hvilke varer I søger om tilskud til.

Ved skolefrugt gælder, at hvis I søger om tilskud til økologiske produkter, skal vi af faktura eller kassebon kunne se, at det er økologiske produkter.

Ved skolemælk skal I dokumentere, at I har overholdt den maksimummængde, som I må udlevere til hver elev om dagen. Maksimummængden er for mælk 0,25 liter pr. elev pr. undervisningsdag. Derfor skal I sende en oversigt med de elever, der deltager i skolemælksordningen, og en oversigt med dage, hvor der er uddelt mælk. Hvis I udleverer andre produkter, så tjek maksimummængden i vejledningen.

Ansøgningsskemaer og vejledning findes i tilskudsguiden på naturerhverv.dk

Fakta om skolefrugt og skolemælk

Der uddeles ca. 43.000 stykker økologisk frugt eller ca. 69.000 stykker konventionel frugt om dagen. Det svarer til ca. 13,7 mio. stykker konventionel frugt i dette skoleår.

Til skolemælk er tilskuddet fra EU på ca. 33 øre pr. ¼ liter skolemælk pr. barn om dagen.

Kontakt

Har du faglige spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller erhverv@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på 41 89 25 07.