Husk at søge om 20-årig fastholdelse til projektarealer

Hvis du forventer, at et etableringsprojekt bliver afsluttet i 2022, skal du huske at søge om fastholdelse senest 31. august 2022. Er du i tvivl, om du skal søge tilsagn til 20-årig fastholdelse i år? Få her en gennemgang af dine spørgsmål.

Publiceret 19. august 2022

2022 er det sidste år, hvor du kan søge tilskud til 20-årig fastholdelse. Fra 2023 erstattes den af ordningen engangskompensation.

I denne nyhed besvarer vi en række spørgsmål om 20-årig fastholdelse, som du kan søge tilskud til nu.

Du kan søge tilskud frem til 31. august 2022.

Hvem kan søge 20-årig fastholdelse?

Tilsagnet kan søges af den, der pr. 1. september 2022 driver arealet som ejer eller forpagter. Tilsagnet starter 1. september 2022. 

Skal jeg søge 20-årig fastholdelse i år eller senere?

Du skal søge i år, hvis projektejer har oplyst, at projektets anlægsarbejde bliver færdigt i år.  Bliver anlægsarbejdet ikke færdigt i år, skal du først søge senere.

Bør jeg afvente afklaring af tilskudsmuligheder til $3-arealer?  

Det er endnu ikke afklaret, hvilke tilskudsmuligheder der vil være til arealer beskyttet efter naturbeskyttelseslovens § 3. Hvis det er planlagt, at projektet bliver anlagt i år, skal du søge i år, også selvom der udestår afklaring om tilskudsmuligheder til § 3-arealer. Dvs. du skal stadig indtegne og søge om tilsagn til dine § 3-arealer. Når der er en afklaring vedrørende § 3-arealer, får du besked, hvis det har betydning for dit tilsagn.

Hvad gør jeg, hvis anlægsarbejdet forsinkes til næste år?

Hvis det efterfølgende viser sig, at anlægsarbejdet bliver forsinket, eller at projektet ikke kan gennemføres, har du mulighed for at trække din ansøgning tilbage og i stedet søge, når projektet er afsluttet. Der kan også være mulighed for at søge dispensation til, at tilsagnets start fastholdes, selvom anlægsarbejdet ikke bliver færdigt som planlagt, men det forudsætter, at arealerne er ekstensiveret og kan overholde betingelserne i den tinglyste servitut.

Hvordan og hvornår søger jeg?

Du søger nyt 20-årigt fastholdelsestilsagn i et ansøgningsskema, som du kan finde på vores hjemmeside:

Find ansøgningsskemaet her

Du skal indtegne de marker, som du søger nyt tilsagn til, i et kort. Du kan indsende et kort over dine marker på papir, i Internet Markkort (IMK) eller ved at vedhæfte et digitalt markkort (i GIS-shape format) til dit ansøgningsskema. Du sender ansøgningsskemaet til Landbrugsstyrelsen på e-mail til mvj@lbst.dk.

Bemærk, at ansøgningsfristen er 31. august 2022.

Læs mere

Du kan læse mere om, hvilke arealer du kan søge tilsagn til i vores nyhed:

Læs nyheden: Ansøgningsrunden for tilsagn til fastholdelse af vådområder og lavbund er åbnet

eller på hjemmesiden:

Gå til hjemmeside om 20-årig fastholdelse af vådområder m.m.

Læs om den kommende ordning engangskompensation her

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Arealtilskud på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til arealtilskud@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.

Mere om fastholdelse af vådområder m.m.

Ordningerne vedr. fastholdelse af vådområder mv. er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

EU og LDP-logo