Husk at indberette dit gødningsregnskab for planperiode 2022/2023 rettidigt

Landbrugsstyrelsen sender snart det sidste påmindelsesbrev for indberetning af gødningsregnskab. Fristen for indberetning er 31. marts 2024. Vi sender ikke rykkerbrev efter indberetningsfristen.

Publiceret 4. marts 2024

Hvis du var tilmeldt Register for Gødningsregnskab i planperioden 2022/2023, skal du indberette dit gødningsregnskab for denne planperiode inden udgangen af marts.

Indberetningen skal ske på landbrugsindberetning.dk.

Indberet senest 31. marts 2024

De fleste virksomheder indberetter gødningsregnskabet rettidigt. Men har du endnu ikke indberettet gødningsregnskabet for planperiode 2022/2023, skal du huske at få det gjort senest 31. marts 2024.

Vi sender snart påmindelsesbreve i Tast selv til virksomheder, som var tilmeldt Register for Gødningsregnskab i planperioden 2022/2023, og som endnu ikke har indberettet gødningsregnskabet. 

Ophørte virksomheder modtager et fysisk påmindelsesbrev, hvis virksomhedens korrekte adresse er registeret.

Vi har pligt til at anmelde virksomheder, der undlader at indberette gødningsregnskab, til politiet. Vi begynder sagsbehandlingen efter fristen for indberetning uden yderligere varsel. Politiet kan sanktionere en eventuel overtrædelse med en bøde samt tvangsbøder, indtil gødningsregnskabet er indberettet. 

Sådan indberetter du dit gødningsregnskab

Du indberetter dit skema via landbrugsindberetning.dk, hvor du også kan finde hjælp og vejledning. Du kan desuden læse om indberetning af gødningsregnskab på vores hjemmeside.

Gå til landbrugsindberetning.dk

Gå til 'Hvordan udarbejder du gødningsregnskabet?' på vores hjemmeside

Du skal bruge gødningskvitteringen til afsætning af organisk gødning

I planperioden 2022/2023 skal du bruge gødningskvitteringen i Tast selv, når du afsætter organisk gødning til en anden virksomhed, der er tilmeldt Register for Gødningsregnskab. Både afsætter og modtager skal kvittere for leverancen, før gødningen kan fratrækkes i gødningsregnskabet. Hvis du skal overføre organisk gødning til en virksomhed, som ikke er i Register for Gødningsregnskab, skal du bruge skema B1 i gødningsregnskabet.

Du kan læse mere om gødningskvitteringen i tidligere udsendt nyhed:

Hvornår skal du anvende Skema B1 i gødningsregnskabet?

Skal jeg indberette gødningsregnskab?

Du har pligt til at indberette gødningsregnskab, når du er tilmeldt Register for Gødningsregnskab. Også selvom du er afmeldt i eller efter planperioden 2022/2023.

Du skal indberette for de planperioder, virksomheden har været tilmeldt registeret.

Dette gælder også, hvis du:

  • er ophørt med at drive landbrug efter den 1. august 2022.
  • har bortforpagtet arealerne efter den 1. august 2022.
  • ikke har brugt gødning.

Se om du er tilmeldt Register for Gødningsregnskab her

Skal du afmelde dig Register for Gødningsregnskab?

Du skal afmelde dig Register for Gødningsregnskab, hvis du ikke længere opfylder betingelserne for at være tilmeldt. 

Du skal dog stadig indberette gødningsregnskab for de planperioder, du har været tilmeldt registeret. 

Du kan læse mere om betingelserne for at være tilmeldt registeret på vores hjemmeside eller på landbrugsindberetning.dk. 

Gå til landbrugsindberetning.dk

Du finder Vejledning om gødsknings- og harmoniregler 2022/2023 her

Hvis du har tilsagn om Økologisk Arealtilskud eller har ansøgt bio-ordningen Økologisk Arealstøtte

Din udbetaling fra Økologisk Arealtilskud eller bio-ordningen Økologisk Arealstøtte kan blive nedsat, hvis du er tilmeldt Register for Gødningsregnskab og ikke indberetter dit gødningsregnskab rettidigt. Indberetning af gødningsregnskab er en betingelse for at få udbetalt tilskuddet, hvis din virksomhed er tilmeldt Register for Gødningsregnskab.

Jo længere efter fristen, du indberetter gødningsregnskabet, jo mere bliver din udbetaling nedsat. Er dit tilskud for 2023 allerede udbetalt, vil du få et tilbagebetalingskrav, hvis du indberetter gødningsregnskabet efter fristen.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til jordbrugskontrol@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.