Husdyrgenetiske ressourcer: Ansøgningsrunden for dyretilskud åbner 15. februar 2024

Du kan søge om dyretilskud til avlsdyr, som du ejer, fra 15. februar 2024. For at opnå tilskud er der en række krav, som knytter sig til enkelte racer i forhold til afkom og/eller ophav samt registrering heraf. Sidste dag for ansøgning er 15. marts 2024.

Publiceret 6. februar 2024

Landbrugsstyrelsen har åbnet for tilskud under ordningen om dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer. Du kan søge i perioden 15. februar-15. marts 2024.

Formålet med ordningen er at fastholde og helst øge antallet af dyr af bevaringsværdige gamle husdyrracer.

Hvad kan du få tilskud til?

Du kan få tilskud til Den Jydske Hest, Frederiksborghesten og Knapstruphesten, Rød dansk Mælkerace anno 1970, Sortbroget Dansk Malkerace anno 1965, Dansk Korthorn, Jysk Kvæg, Agersø-kvæg, Dansk Landfår, Hvidhovedet Marskfår og Dansk Landrace Ged.

På vores hjemmeside kan du læse mere om de husdyrracer, der er tilskudsberettigede. De racespecifikke betingelser for tilskuddet fremgår af vejledningen. 

Se mere om tilskudsberettigede husdyrracer her

Differentierede satser

Satserne for dyretilskud varierer alt efter race, køn og antallet af dyr, som der kan opnås tilskud til. Som eksempel er den maksimale sats for en vædder af racen ”Hvidhovedet Marsk Får” 520 kr., mens den maksimale sats for en hingst af racen ”Knapstrupper” er 3.000 kr. 

Du kan se satserne her

Sådan søger du

Du ansøger om dyretilskud ved at indsende et ansøgningsskema via Virk.dk. Direkte link følger, når ansøgningsrunden åbner.

Læs mere om ordningen i ”Vejledning om dyretilskud 2024”

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail bevaringspostkassen@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.