Herreløse katte får hjælp fra dyrevelfærdspuljen

I alt 36 projekter får tilskud fra dyrevelfærdspuljen, som samlet set var på 6 mio. kr. i år. Et af projekterne er Kattehjælpen i Aabenraa.

Publiceret 18. december 2015

I Aabenraa kommune findes der i nogle områder store bestande af herreløse katte, der enten er blevet efterladt, eller er født til et herreløst liv. Kattene er ofte overladt til et liv med risiko for at omkomme af sult eller sygdom.

Hos Kattehjælpen Aabenraa har man netop modtaget tilskud under dyrevelfærdspuljen til at hjælpe herreløse katte. Tilskuddet går udelukkende til foreningens aktiviteter til at forbedre kattenes velfærd.

I alt har Kattehjælpen Aabenraa fået 30.000 kr. fra puljen. Støtten betyder, at foreningen nu har flere midler til blandt andet dyrlægebehandling og neutralisering af områdets katte. Foreningen forsøger så vidt muligt, at videreformidle de dyrlægebehandlede katte til et nyt hjem. De katte der genudsættes efter dyrlægebehandling, vil blive fodret og få bedre overnatningsmuligheder. På denne måde forsøger foreningen at skabe et bedre og raskere liv for de herreløse katte i Aabenraa kommune.

Foreningen Kattehjælpen Aabenraa har eksisteret som privat hjælpegruppe i 2 år og er drevet af omkring 100 frivillige. Tilskuddet fra dyrevelfærdspuljen betyder, at de nu kan udvide deres arbejde med at hjælpe de herreløse katte i Aabenraa Kommune.

36 projekter får tilskud

I år har NaturErhvervstyrelsen igennem dyrevelfærdspuljen givet tilskud til projekter, der forbedrer dyrevelfærden i Danmark for i alt 6 mio. kroner. 36 projekter har fået tilskud og projekterne spænder bredt både geografisk og i deres tilgang til at forbedre dyrevelfærden.

Mange mindre foreninger som Kattehjælpen Aabenraa har fået tilskud fra puljen, men puljen er også kommet nogle af de store organisationer til gode. Blandt andet har Dyrenes Beskyttelse fået tilskud til dyreambulancer, der transporterer nødstedte dyr, samt forbedringer af forholdene på deres dyreinternater og flere penge til dyrlægebehandlinger.

Fakta om Dyrevelfærdspuljen

Formålet med Dyrevelfærdspuljen er at give tilskud til foreninger og organisationer, der arbejder med projekter, som forbedrer dyrevelfærden i Danmark.

Det er NaturErhvervstyrelsen, der giver tilskud til projekter inden for dyrevelfærd.

De samlede tilskudsberettigede udgifter skal beløbe sig til mindst 30.000 kr. og tilskuddet må ikke bruges til at give foreningerne forretningsmæssigt overskud.

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til projektdesign@naturerhverv.dk 

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.