Har du søgt om slagtepræmie og ændret i ejerforholdet på din bedrift i 2022?

Husk at sende en erklæring om producentskifte og en erklæring om slagtepræmie til os, hvis der var ændringer i ejerforholdet på din bedrift i 2022.

Publiceret 2. december 2022

Fristen for at sende en erklæring om producentskifte og en erklæring om slagtepræmie er 20. januar 2023.

Hvis du har overtaget en hel bedrift med kvægbesætning 

Hvis du har overtaget en hel bedrift med kvægbesætning, men du ikke selv kan overholde betingelsen om to måneders holdeperiode, kan du stadig få udbetalt slagtepræmie for de støtteberettigede dyr, som slagtes efter overtagelsesdatoen. 

Du skal blot sende de to erklæringer ind til tiden. Det samme gælder, hvis din bedrift er overgået til en ny selskabsform, f.eks. fra I/S til enkeltmandsvirksomhed. 

Læs mere om at overtage en hel bedrift med kvægbesætning

Vær opmærksom på, at du også ved producentskifte skal have slagtet minimum fem præmieberettigede dyr i 2022 for at opnå slagtepræmie. 

Både du og overdrager skal skrive under

Erklæringen om producentskifte og erklæringen om slagtepræmie skal underskrives af både dig og overdrager på en særlig blanket, som du finder på vores hjemmeside. I erklæringen om slagtepræmie erklærer du, at du overdrager bedriften og er tilmeldt slagtepræmieordningen.

Find erklæringen om producentskifte og erklæringen om slagtepræmie

Send den udfyldte erklæring om producentskifte og erklæring om slagtepræmie til os på mail til  slagtepraemie@lbst.dk eller med post til Landbrugsstyrelsen, Augustenborg Slot 3, 6440 Augustenborg. Du kan sende en sikker mail til os med Digital Post via borger.dk eller e-boks. 

Læs om sikker e-mail til Landbrugsstyrelsen her

Læs vejledningen om slagtepræmie

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til landbrugsstotte-geodata@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.