Har du en interessant historie om EU’s landbrugspolitik?

Igen i år kan du søge EU-Kommissionen om økonomisk støtte til formidlingsprojekter, der handler om den fælles europæiske landbrugspolitik.

Publiceret 10. november 2021

TV-indslag om landbrug og innovation, gårdbesøg og smartphone-apps med info om EU’s landbrugspolitik.

Det er blot nogle af de formidlingsprojekter, som EU-Kommissionen allerede har været med til at finansiere.

30 mio. kr. til oplysning af borgerne om landbruget

Igen i år har EU-Kommissionen afsat en pulje penge til formidlingsprojekter, der oplyser om, hvordan landbrugspolitikken er til gavn for borgerne i EU. Du kan få del i pengene.  
Projekterne kan f.eks. handle om, hvordan landbrugspolitikken skaber job og vækst i landdistrikterne, om ny viden og innovation i landbruget, og om forbedringer af miljø og bæredygtighed.

Formålet med puljen er dels at udbrede kendskabet til og relevansen af EU’s landbrugspolitik blandt den generelle befolkning, dels at bygge tillid mellem borgere og landmænd i EU.

Puljen er i år på omkring 30 millioner kroner, og pengene gives til projekter rundt om i Europa.

Hvem kan søge?

I udgangspunktet kan alle med interesse og viden inden for området søge puljen, f.eks. oplysningsforbund, NGO’er, uddannelsesinstitutioner, universiteter og mediehuse.

Målgruppen for aktiviteterne skal være den brede offentlighed, skoleelever, studerende, landmænd eller interessenter inden for landbruget.

Informationsaktiviteterne, der gives støtte til, er bredt defineret og kan blandt andet være kampagner, konferencer, bøger, artikler, radio- og TV-indslag.

Ansøgere kan maksimalt få cirka 3,7 millioner kroner i tilskud og skal forvente selv at skulle finansiere mindst 40 procent et projekts tilskudsberettigede omkostninger.

Sådan søger du

Ansøgningen skal sendes til EU-Kommissionen senest den 25. januar 2022. 

Få adgang til Kommissionens hjemmeside, hvorfra du kan ansøge

Find guiden til, hvordan du laver en ansøgning

Vær især opmærksom på afsnit 10 i guiden til at skrive en ansøgning.

Papiransøgninger er ikke længere muligt. Ansøgning er kun muligt via et link på samme hjemmeside. 

Informationsaktiviteterne må ikke vare længere end maksimalt ét år. 

Kontakt

Har du spørgsmål til ordningen eller ansøgningsprocessen, skal du kontakte EU-Kommissionen på e-mail AGRI-GRANTS@ec.europa.eu