GUDP hjælper til vækst i fødevarebranchen

GUDP sætter fokus på den allernyeste viden om ressourceeffektivitet i forarbejdningssektoren, grøn nytænkning og vækstskabende idéudvikling på den årlige konference den 10. september.

Publiceret 4. september 2013

GUDP inviterer til konference den 10. september, hvor temaet er ’Udviklingspotentialer i forarbejdningssektoren – grøn omstilling fra jord til bord’. Vi inviterer alle i fødevarebranchen til at komme med nye idéer til løsninger for hele værdikæden.

GUDP giver tilskud til mange forskelligartede projekter, der bidrager til værdiløft, grøn omstilling, vækst og ressourceeffektivitet i fødevarebranchen.

Samarbejde gør en forskel

Det er en ambition for erhvervsstøtteordningen Grønt Udviklings- og Demonstrationsprograms (GUDP) at støtte alle typer udviklingsprocesser for at realisere og udnytte forarbejdningssektoren bedst muligt:

”Innovative og bæredygtige løsninger og samarbejde kan gøre en forskel for fremtidens fødevareproduktion. Men det kræver, at alle aktører – primærproducenter, fødevarevirksomheder, videncentre og forskere – deler viden og samarbejder på tværs. Vi i GUDP tror på, at mange af fødevaresektorens udfordringer kan løses gennem disse unikke samarbejdskombinationer og anderledes tilgange. Derfor har GUDP en fornem rolle som brobygger mellem aktørerne, så nye muligheder for en fremtidig nytænkende og ressourceeffektiv fødevareproduktion kan realiseres i Danmark,” siger formand for GUDP, Lars Frederiksen.

Ansøg om projekter inden den 18. september

Ansøgningsfristen for at søge om tilskud til projekter, der kan bidrage til grøn omstilling af bl.a. fødevaresektoren er den 18. september. I den kommende efterårsrunde er der, udover den almindelige pulje, afsat yderligere 67 mio. kr. bl.a. til projekter med fokus på forarbejdningsområdet.

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Vicki Lei, Center for Innovation på tlf.: 91 32 98 07 eller e-mail gudp@naturerhverv.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.

http://naturerhverv.fvm.dk/Default.aspx?ID=46677