Fristen for at søge om tilskud til privat skovrejsning er søndag den 30. juni 2024

Vi har ved en beklagelig fejl angivet forskellige frister for ansøgning om tilskud til privat skovrejsning 2024. Den korrekte ansøgningsfrist er søndag den 30. juni 2024, hvilket er den dato, der fremgår af bekendtgørelsen.

Publiceret 6. juni 2024

Når du rejser ny skov på din landbrugsjord, er du med til at reducere kvælstofudledning til vandmiljøet, bidrage til klimaindsatsen og beskytte vores drikkevand. 

Søndag den 30. juni 2024 er ansøgningsfristen for at søge tilskud til privat skovrejsning

Denne dato fremgår af bekendtgørelsen, og vi har opdateret vejledningen, så den korrekte dato også fremgår her. 

Se vejledningen

Sådan søger du

Som ejer af landbrugsjord kan du søge om tilskud til at etablere ny skov under tilskudsordningen privat skovrejsning. Både private og kommuner kan søge tilskud. Ansøgningsrunden er åben frem til søndag den 30. juni 2024. Der er afsat 90 mio. kr. til ordningen i årets ansøgningsrunde.

Du kan læse mere om dine muligheder for tilskud til privat skovrejsning i vejledningen og bekendtgørelsen, som du finder i vores tilskudsguide.

Besøg vores tilskudsguide her

Formålet med ordningen Privat skovrejsning

Ordningen Privat skovrejsning er en del af den danske CAP-plan 2023-2027. Gennem tilskud skal CAP-planen understøtte EU’s fælles målsætninger om en økonomisk bæredygtig landbrugssektor, som er med til at fremme den grønne dagsorden indenfor miljø, klima og natur samt styrke udviklingen i landdistrikterne. 

Ordningen har primært til formål at etablere nye skove, der forbedrer vandmiljøet via reduktion af kvælstof til søer, fjorde og/eller indre farvande på privatejede landbrugsarealer. Sekundært skal privat skovrejsning etablere nye skove, som optager kulstof og beskytter drikkevandsressourcer. Indsatsen baseres på frivillig medvirken fra lodsejere. Ordningen er 80 pct. finansieret af EU.

Logo_Medfinansieret af EU

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 95 80 00 eller sende en e-mail til projekttilskud@lbst.dk
 
Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens presseteam på telefon 41 89 25 07.