Forbuddet mod import af citrusfrugt fra Argentina er ophævet

Publiceret 20. maj 2021

I juli måned 2020 iværksatte EU et forbud mod import af citrusfrugter fra EU. Forbuddet skyldtes mange fund af Phyllosticta citricarpa, citrusfrugtsortplet i importerede citrusfrugter.

Forbuddet er ophævet pr. 1. maj 2021 og er erstattet af nye importkrav. De nye importkrav der fremover gælder ved import af citrusfrugt fra Argentina er beskrevet i Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2021/682 og er implementeret i denne danske bekendtgørelse:

Bekendtgørelse nr. 819 af 6. maj 2021 om import, transit og omladning af sendinger af planter og planteprodukter m.v.

Importkravene, som er beskrevet i bekendtgørelsens bilag 2, pkt. 7 indebærer blandt andet, at produktionsmarkerne skal være godkendte af den argentinske plantesundhedsmyndighed og at der skal have været udført inspektioner og tests for citrusfrugtsortplet i Argentina. Der er stilles også krav om en særlig tillægserklæring på det argentinske plantesundhedscertifikat, der skal ledsage forsendelsen. De samlede importkrav kan ses i bekendtgørelsen.

Kontakt

Har du faglige spørgsmål er du velkommen til at kontakte Planter & Biosikkerhed på e-mail planter@lbst.dk eller telefon 33958000.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon tlf. 41 89 25 07.