Forbered din ansøgning til økologisk investeringsstøtte allerede nu

På Tilskudsguiden kan du finde vejledning, bekendtgørelse og anden vigtig information om ordningen. Ansøgningsrunden er åben fra 29. april – 4. juni 2021.

Publiceret 9. april 2021

Under ordningen Økologisk investeringsstøtte 2021 kan økologiske landmænd og gartnerier få tilskud til at investere i ny teknologi, som bidrager til at forbedre produktiviteten på deres bedrift. Det kan fx være teknologi, der mindsker arbejdstid eller øger udbytte på marken. Det er muligt at få tilskud til udvalgte teknologier inden for seks overordnede indsatsområder: 

  • Svin 
  • Kvæg 
  • Bær, frugt og grønt
  • Planteavl
  • Æg og fjerkræ
  • Får og geder 

Landmænd og gartnerier skal senest have ansøgt om økologisk autorisation inden for det indsatsområde, de vil søge tilskud til, tre uger inden ansøgning om tilskud. 
Der er i 2021 afsat 40 mio. kr. til økologisk investeringsstøtte, og ansøgere kan få tilskud til 40% af prisen for deres investering. Tilskuddet er beregnet ud fra standardomkostninger, der er en på forhånd fastsat pris for den enkelte teknologi, og fremgår af teknologilisten. 

Ansøgningsrunden åbner 29. april 2021 og lukker 4. juni 2021.

Information om ordningen er nu tilgængelig

På Tilskudsguiden kan du nu finde vejledning og bekendtgørelse til ordningen og anden information, du har brug for, for at kunne forberede din ansøgning forud for ansøgningsrunden. Heri finder du:  

  • Liste over teknologier du kan søge om tilskud til
  • Information om kriterier og forpligtelser du skal opfylde for at være tilskudsberettiget 
  • Beskrivelse af processen fra ansøgning til udbetaling
  • Et regneark til at beregne prioriteringsscoren for et givent projekt 
  • Udkast til ansøgningsskema med en oversigt over informationer du eventuelt skal have klar ved udfyldelse af ansøgningsskemaet 
  • Kort før ansøgningsrunden vil der på Tilskudsguiden også blive offentliggjort en video, der viser hvordan du udfylder ansøgningsskemaet trin for trin. 

Læs mere om Økologisk investeringsstøtte 2021 i Tilskudsguiden her

Kom til informationsmøde og hør om Økologisk investeringsstøtte 2021

Vi afholder informationsmøde om ordningen onsdag den 21. april 2021. Mødet bliver afholdt som et online informationsmøde (webinar), så alle kan deltage hjemmefra via deres computer, tablet eller telefon. På informationsmødet vil vi fortælle om ordningen og du har mulighed for at stille spørgsmål. 

Se invitation til informationsmødet her 

Om ordningen

Ordningen er en del af Det danske landdistriktsprogram 2014-2020, der er forlænget til 2022, og har til formål – gennem tilskud til investeringer i nye teknologier at forbedre landbrugets konkurrenceevne, styrke indsatsen for at forbedre klimaet, bruge naturens ressourcer bæredygtigt og skabe en balanceret udvikling i landdistrikterne. Herudover vil ordningen også bidrage til den nationale indsats om at fordoble det økologiske areal og forbrug af økologi i 2030.Billede af EU flag og LDP 2020 logo med teksten Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til euogerhverv@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.