Du kan søge tilskud til målrettet kvælstofregulering 2021 fra 1. februar

Find vejledning og bekendtgørelsen til ordningen målrettet kvælstofregulering 2021, i denne nyhed, hvor du også kan læse om, hvad der er nyt i år.

Publiceret 1. februar 2021

Fra 1. februar og frem til 16. april 2021 kan du igen søge om tilskud til etablering af efterafgrøder og alternativer under målrettet kvælstofregulering i fællesskemaet. Der er foretaget mindre ændringer i ordningen, som du kan læse mere om i vejledningen. 

Du kan finde vejledningen til ordningen i Tilskudsguiden 

Nyt i ordningen i 2021

I 2021 genindføres reglen om, at der ikke kan søges tilskud på arealer, der er registreret som §3-areal på miljøportalen. Kravet blev midlertidigt fjernet under ansøgningsrunden sidste år, fordi det var meget tidskrævende for ansøgerne at tegne §3-arealerne ud af marken.

I 2021 har vi ændret ansøgningsskemaet, så den del af den ansøgte mark, der overlapper med §3-registreringen, automatisk bliver trukket fra det støtteberettigede areal. Du behøver derfor ikke dele din mark op, for at søge tilskud til den resterende del af marken.

Derudover bliver der gennemført nogle mindre justeringer af reglerne, som du kan læse om i høringsmaterialet.

Læs bekendtgørelsen på retsinformation

Læs høringssvarene og høringssvarnotat på høringsportalen

Miljøvurdering af målrettet kvælstofregulering 2021

Vi har gennemført en miljøvurdering af den samlede plan for den målrettede kvælstofregulering 2021, hvori rammerne for både den frivillige tilskudsordning og et eventuelt efterfølgende krav om etablering af målrettede efterafgrøder fastlægges.

Læs den sammenfattende redegørelse af miljørapporten over målrettet kvælstofregulering 2021

Mere om målrettet kvælstofregulering

Ordningen målrettet kvælstofregulering er en del af det danske landdistriktsprogram, og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

logoer for EU's landbrugsfond og Landdistriktsprogrammet 2020

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: miljobio@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.