Du kan ændre i dit fællesskema til og med 23. maj 2022

Årets ansøgningsrunde for arealstøtte er netop afsluttet. Hvis du har sendt dit fællesskema, kan du ændre i det, ligesom du kan nå at indsende et forsinket fællesskema til og med ændringsfristen 23. maj 2022. Du kan også overdrage betalingsrettigheder frem til ændringsfristen.

Publiceret 29. april 2022

Fristen for at indsende en rettidig ansøgning om arealstøtte for 2022 udløb i går, 28. april 2022. Vi går derfor nu ind i perioden, hvor du kan sende ændringer til dit fællesskema eller indsende et forsinket fællesskema. 

Hvis du skal ændre i dit indsendte fællesskema, kan du gøre det fra i dag og frem til ændringsfristen 23. maj 2022.

Hvis du ikke har sendt dit fællesskema endnu, kan du stadig nå at sende det via Tast selv frem til ændringsfristen 23. maj 2022. Vi nedsætter dog din støtte med én procent pr. arbejdsdag, skemaet er forsinket. Hvis vi modtager dit fællesskema efter 23. maj 2022, er vi nødsaget til at afvise din ansøgning.

Du kan også sende forslag til ændring af dine markblokke. Hvis du vil sende ændringsforslag til markblokke og tilhørende korttemaer, når du søger om støtte i fællesskemaet, skal du gøre det senest 9. maj 2022.

Få overblik over, hvad du kan ændre i fællesskemaet

Du kan til og med ændringsfristen 23. maj 2022:

  • op- og nedskrive arealer i fællesskemaet
  • tilføje og slette marker
  • tilføje og fjerne MFO-arealer
  • ændre afgrødekoder – du skal anmelde den afgrøde, du dyrker i perioden 15. maj til 25. juli 2022
  • tilføje eller slette oplysninger om dit tilsagn om økologisk arealtilskud, pleje af græs- og naturarealer eller miljøvenlige jordbrugsforanstaltninger (MVJ)
  • tilføje markering for grundbetaling under artikel 32.

Du kan kun tilføje marker, du havde rådighed over ved ansøgningsfristen 28. april 2022. 

Du skal anmelde alle de arealer, du havde til rådighed 28. april 2022.

Hvis du tilføjer tilskudsordninger efter ansøgningsfristen

Du kan til og med 23. maj 2022 tilføje i fællesskemaet, at du søger om støtte til unge nyetablerede landbrugere, ø-støtte eller ekstensivering med slæt. Her skal du være opmærksom på, at vi nedsætter din støtte til unge nyetablerede landbrugere, ø-støtte eller ekstensivering med slæt med én procent pr. arbejdsdag, du tilføjer ordningen efter ansøgningsfristen. 

Læs mere i vores Brugerguide til Fællesskema 2022

Du kan fortsat overdrage betalingsrettigheder

Du kan overdrage betalingsrettigheder til og med ændringsfristen 23. maj 2022, hvis erhverver har indsendt sit fællesskema.  

Hvis du har søgt om tilskud til målrettet kvælstofregulering

Der er nu lukket for ansøgning om tilskud til målrettet kvælstofregulering. Du kan derfor ikke øge dit samlede ansøgte areal til ordningen. Du kan til gengæld flytte ansøgningen til andre marker inden for samme ID15-område til og med 10. september 2022. 

Vi anbefaler dog, at du så vidt muligt ikke foretager ændringer af de marker, du har søgt tilsagn til, før du får svar på, om du har fået tilsagn til arealet. Du kan læse mere om, hvordan du foretager ændringer i dit tilsagn til målrettet kvælstofregulering, i vores brugerguide til fællesskemaet:

Læs Brugerguide til Fællesskema 2022 

Du kan altid nedskrive dit ansøgte areal under målrettet kvælstofregulering, men vær opmærksom på, at det vil medføre en reduktion i din kvælstofkvote i planperioden 2022/2023.  

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til arealtilskud@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.