Det skal du være opmærksom på, hvis du vil producentskifte plejegræs-arealer

Er du i gang eller overvejer du at producentskifte dine arealer med tilsagn om pleje af græs- og naturarealer? Så vær opmærksom på, at producentskifte fra 2024 flytter over i fællesskemaet. Og at vi 29. november fjerner kladder til producentskifte i Tast Selv.

Publiceret 27. november 2023

Det bliver nemmere at producentskifte plejegræs-arealer fra næste år, hvor du fra 2024 blot skal angive producentskifter for dine tilsagnsarealer for pleje af græs- og naturarealer direkte i fællesskemaet 2024. Dette gælder tilsagnstyperne hhv. 66, 67, 68 og 69.

Ikke-indsendte kladder vil blive slettet 29. november 2023

Den 29. november 2023 vil Landbrugsstyrelsen slette eventuelle kladder om producentskifter for 2024. Kladder om producentskifteerklæring for 2024, som ikke er underskrevet af begge parter inden 29. november, vil blive slettet. Du kan fra februar 2024 indtaste producentskiftet i dit fællesskema.

I hvilke situationer skal du bruge et producentskifte?

Når et areal bliver solgt, bortforpagtet, eller forpagtningen ophører, skal du tage stilling til overdragelse af dit tilsagn til en anden ejer eller forpagter. Der er to muligheder:

  • Du overdrager tilsagnet til den nye ejer eller forpagter, som indtræder i rettigheder og forpligtelser, eller
  • Du ophører tilsagnet i forbindelse med overdragelse af arealet, uden at tidligere udbetalt tilskud skal betales tilbage.

Det er vigtigt, at I begge anmelder producentskiftet

Det er vigtigt, at du i begge tilfælde anmelder producentskiftet til Landbrugsstyrelsen i dit fællesskema. Både overdrager og erhverver markerer producentskiftet for hver enkelt mark i hver jeres fælleskema.

Hvis du ikke anmelder producentskiftet i fællesskemaet, så bortfalder tilsagnet med krav om tilbagebetaling af tidligere udbetalt tilskud. Hvis du overdrager dit tilsagn, og ikke fremover vil søge om udbetaling af nogen tilskud (grundbetaling, bio-ordninger, tilsagn m.m.) i dit fællesskema skal du i 2024 fortsat anmelde producentskiftet i dit fællesskema.

Det bliver nemmere at producentskifte plejegræs-arealer fra næste år, hvor du fra 2024 blot skal angive producentskifter for dine tilsagnsarealer for pleje af græs- og naturarealer direkte i fællesskemaet 2024. Dette gælder tilsagnstyperne hhv. 66, 67, 68 og 69.

Frist for indsendelse af producentskifteerklæring følger øvrige frister i fællesskemaet

Producentskifteerklæringen skal indsendes senest ved fristen for indsendelse af ændringer i fællesskemaet, som er 17.maj 2024.

Når overdrager og erhverver begge har indsendt jeres fælleskemaer med markering af producentskifte, indtræder erhverver i tilsagnet og tilsagnet vil herefter fremgå af listen over erhververs registrerede tilsagn. Tilsagnet vil dog først fremgå af listen, når producentskiftet er gennemført hos Landbrugsstyrelsen.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til landbrugsstotte-geodata@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.

Logo Finansieret af den Europæiske Union