Det bliver nemmere at søge tilskud til modernisering af kvægstalde

Vi har gjort det mere enkelt at søge tilskud i år ved at indføre standardomkostninger på ordningen. Formålet er desuden at gøre sagsbehandlingen mere smidig. Læs mere her og find vejledningen til, hvordan du søger i år.

Publiceret 27. februar 2018

Når du i år søger tilskud til modernisering af kvægstalde, skal du ikke længere indhente to tilbud, når du søger om tilsagn. Du skal heller ikke indsende fakturaer og betalingsdokumentation sammen med din ansøgning om udbetaling. Du er desuden undtaget for udbudspligt.

I stedet beregner vi tilskuddet på baggrund af standardomkostninger, som er defineret for hver investering, der indgår i dit projekt. Du kan få tilskud til op mod 20 pct. af de samlede standardomkostninger for investeringerne i dit projekt.

Vi indfører standardomkostninger, fordi det er et ønske fra erhvervet. Det vil gøre både ansøgningsproces og sagsbehandling mere smidig.

Dette skal du huske

Du skal fortsat gemme alle fakturer og betalingsdokumentation for hele dit projekt. Du skal sikre, at dit færdige projekt nøje stemmer overens med dit tilsagn. Når vi afsyner dit færdige projekt kontrollerer vi, at tilskuddet går til præcis den investering, du har ansøgt og fået tilsagn til. For eksempel skal antallet af kopladser i dit tilsagn stemme overens med det antal kopladser vi konstaterer ved afsyning.

Ordningen åbner 16. august

Du kan søge om tilskud til modernisering af kvægstalde fra den 16. august til den 13. december 2018. Du kan søge om tilskud til at etablere ny stald eller totalrenovere din eksisterende stald. Du kan allerede nu læse vejledningen og orientere dig i tilskudsguiden.

Læs hele vejledningen her

Få overblik i Tilskudsguiden her

I vejledningen og på tilskudsguiden kan du blandt andet læse om, hvad vi giver tilskud til, hvem der kan søge om tilskud og betingelserne for tilskud. Du kan også læse om, hvordan du søger om tilskud og finde vejledninger til ansøgningen.

Hvad kan du søge om?

Med kvægstaldsordningen kan du søge om tilskud til at etablere ny stald eller totalrenovere din eksisterende stald.

Du kan søge tilskud til en række indsatsområder på kvægstaldsordningen 2018: 

Indsatsområder

Pulje (mio. kr)

1.       Etablering af stald til malkekøer med tilhørende malkestald

25

2.       Etablering af stald til malkekøer

50

3.       Etablering af stald til slagtekalve og/eller opdræt af kalve/ungdyr

15

4.       Totalrenovering af stald til malkekøer med tilhørende malkestald

4

5.       Totalrenovering af stald til malkekøer

5

6.       Totalrenovering af stald til slagtekalve og/eller til opdræt af kalve/ungdyr

11

I alt

110 mio. kr.

Både konventionelle og økologiske bedrifter kan søge om tilskud under alle seks indsatsområder.

Mød os på kvægkongres 2018

Vi vil være til stede på årets kvægkongres den 26-27 februar. Du er velkommen til at komme forbi vores stand og høre meget mere om, hvordan du søger tilskud til at modernisere din kvægstald.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 95 80 00 eller sende en e-mail til euogerhverv@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på telefon 41 89 25 07.