Der er masser af nytårstorsk til danskerne

Danske fiskere har endnu ikke opfisket kvoterne, og derfor er der igen i år mulighed for at få friskfanget torsk nytårsaften.

Publiceret 27. december 2013

Hvis vejret tillader det, vil danske fiskere kunne lande masser af friskfangede torsk til de mange danskere, der kan lide den traditionelle nytårstorsk på tallerkenen på årets sidste dag.

Torskebestanden har i visse dele af de danske farvande været presset de senere år. Fødevareministeriet arbejder derfor med flerårige planer for at genoprette torskebestanden, der har det skidt i Kattegat, men til gengæld er i fremgang i Nordsøen og Skagerrak.

- Genopretningsplanerne betyder blandt andet, at vi har strammet reglerne for, hvilken type redskaber fiskerne må bruge, så de kan fiske efter andre arter uden at fange små torsk. Tiltagene skal gerne sikre, at det også fremover er muligt at lande torsk fra de danske farvande til de danske middagsborde. Senest har fødevareministeren lige før jul under forhandlinger om næste års kvoter i EU sikret, at vi står med en bæredygtig aftale for 2014 for både fiskebestande og fiskere, siger enhedschef Jakob Munkhøj Nielsen.

Der landes årligt ca. 20.000 tons torsk i danske havne, og torsken er blandt de vigtigste fisk i Danmark målt på værdien af landingerne.


Yderligere oplysninger:

NaturErhvervstyrelsens pressetelefon på 41 89 25 07