Ansøgningsrunden for tilskud til Privat skovrejsning 2024 er udskudt

Årets ansøgningsrunde til Privat skovrejsning er udskudt. Vi forventer at kunne åbne for ansøgninger i løbet af februar 2024 i stedet for 1. februar 2024.

Publiceret 31. januar 2024

Under tilskudsordningen for Privat skovrejsning kan du søge tilskud til at etablere ny skov på landbrugsjord, som du ejer. I år er der afsat 90 mio. kr. til ordningen fordelt på private og kommunale ansøgere.

Vi arbejder for at gøre bekendtgørelse om tilskud til privat skovrejsning 2024 klar til at blive offentliggjort. Vi afventer afklaring på nogle centrale spørgsmål, og det betyder, at dette års ansøgningsrunde bliver udskudt. 

Vi forventer, at ordningen kan åbne i løbet af februar 2024 og sender selvfølgelig en opdateret nyhed, når vi ved præcis hvornår.

Læs mere om tilskud til Privat skovrejsning i Tilskudsguiden, som du finder på vores hjemmeside.

Se Tilskudsguiden

Formålet med ordningen Privat skovrejsning

Ordningen Privat skovrejsning er en del af den danske CAP-plan 2023-2027, som gennem tilskud skal understøtte EU’s fælles målsætninger om en økonomisk bæredygtig landbrugssektor, som er med til at fremme den grønne dagsorden indenfor miljø, klima og natur samt styrke udviklingen i landdistrikterne. 

Ordningen har til formål at etablere nye skove, der forbedrer vandmiljøet og naturen ved en reduktion af kvælstof til søer, fjorde og/eller indre farvande, på privatejede landbrugsarealer. Sekundært skal privat skovrejsning etablere nye skove, som optager kulstof og beskytter drikkevandsressourcer. Indsatsen baseres på frivillig medvirken fra lodsejere. Ordningen er 80 pct. finansieret af EU.

Logo_Medfinansieret af EU

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 95 80 00 eller sende en e-mail til projekttilskud@lbst.dk
 
Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på telefon 41 89 25 07.