Ansøgningsrunden for tilskud til Privat skovrejsning 2022 er nu åben

Årets ansøgningsrunde til privat skovrejsning er åben fra 1. juli til 30. september. Ansøgning sker i Tast selv.

Publiceret 1. juli 2022

Under ordningen for privat skovrejsning kan du søge tilskud til at etablere ny skov på landbrugsjord, som du ejer. Dette års ansøgningsrunde åbner i dag fredag den 1. juli og lukker fredag den 30. september 2022. Ligesom sidste år er der afsat 70 mio. kr. til ordningen. 

Du kan læse mere om dine muligheder for tilskud til privat skovrejsning i vejledningen og bekendtgørelsen, som du finder i Landbrugsstyrelsens Tilskudsguide på lbst.dk. På Tilskudsguiden kan du også finde en guide til at udfylde ansøgningsskemaet og tegne projektet ind i Internet Markkort (IMK). 

Se tilskudsguiden for Privat skovrejsning 2022 her

Ansøgningen foregår i Tast selv

Nyt i ordningen 2022

Der er sket en række ændringer i ordningen, som vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i:

  • Ny mulighed for at starte dit projekt efter ansøgning om tilskud er indsendt. 
  • Ekstensive bevoksningstyper udgår. 
  • Skovbryn på op til 40 meter udgår.
  • Ændrede bestemmelser til delarealer, f.eks. størrelseskrav. 
  • Ændret afstandskrav til bygning og have.
  • Ny bestemmelse om plantetal i opretholdelsesperioden.
     
  • Vær også opmærksom på, hvad der gælder i skovlovens vejledning for pålæggelse af fredskovspligt på ny skov under § 4.

Ansøgningsskemaet indeholder blokerende valideringer 

Når du udfylder dit ansøgningsskema i Tast selv, er det vigtigt at vide, at ansøgningsskemaet er sat op med en række valideringer. De gør, at du ikke kan indsende ansøgningsskemaet, hvis der er nogle kriterier for støtteberettigelse, som du ikke overholder. 

Ansøgningsskemaet tjekker automatisk, om du opfylder de kriterier via de indtegninger, som du har lavet i IMK, og de udgifter, som du har indtastet i ansøgningsskemaet. Hvis din ansøgning bliver stoppet af blokerende valideringer, anbefaler vi, at du tilretter dit ansøgningsskema. 

Hvis du ikke ønsker at ændre oplysningerne, har du mulighed for at ringe til Landbrugsstyrelsen og få vejledning om reglerne. Vi kan også træffe en mundtlig afgørelse baseret på dine oplysninger, der kan efterfølges af en skriftlig afgørelse.

Formålet med denne tilskudsordning 

Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram 2014-20 og er 100% finansieret af EU. Den har til formål at etablere nye skove, der forbedrer vandmiljøet og naturen ved en reduktion af kvælstof til søer, fjorde og/eller indre farvande, på privatejede landbrugsarealer. Sekundært skal privat skovrejsning etablere nye skove, som beskytter drikkevandsressourcer eller binder kulstof. Indsatsen baseres på frivillig medvirken fra lodsejere. 

Reformen af EU’s fælles landbrugspolitik (CAP) skulle være trådt i kraft fra 2021, men er udskudt til 2023. Derfor er det eksisterende landdistriktsprogram (2014-2020) forlænget til og med 2022. Vi forlænger landdistriktsprogrammet (2014-2020) til og med 2023 for tilskudsordningen privat skovrejsning. 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 95 80 00 eller sende en e-mail til naturoglandbrugsudvikling@lbst.dk. 
 
Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på telefon 41 89 25 07.