Ansøgningsrunden for tilskud til lavbundsprojekter er nu åben

Årets første ansøgningsrunde til lavbundsprojekter er nu åben i Tast Selv og ansøgningsfristen er 11. maj 2021.

Publiceret 5. marts 2021

Kommuner og Naturstyrelsens lokale enheder kan fra den 5. marts – 11. maj 2021 søge om tilskud til forundersøgelse og etablering af lavbundsprojekter. 

Ansøgningen foregår i Tast Selv

Rene klimaprojekter er nu mulige i hele landet

I årets ansøgningsrunde er det muligt at søge tilskud til at etablere rene klimaprojekter i hele landet, uanset om der et behov for at reducere kvælstofudledningen i det pågældende delvandopland eller ej. 

Rene klimaprojekter skal bidrage med at reducere CO2-ækvivalenter svarende til mindst 13 tons pr. ha pr. år.  Projekter, der også reducerer kvælstof, bliver prioriteret højere end rene klimaprojekter. 

Vi fjerner 120 %-reglen

I 2021 kan vi give tilsagn til forundersøgelser af lavbundsprojekter, uanset hvor mange tilsagn til forundersøgelser der tidligere er givet inden for samme hovedvandopland. 

Det betyder, at vi fjerner reglen om, at der ikke kan gives tilskud til forundersøgelser til mere end 120 % af det samlede forventede kvælstofreduktionsbehov i det pågældende hovedvandopland. Dette er i god overensstemmelse med muligheden for at etablere rene klimaprojekter.

Læs mere i Tilskudsguiden

Du kan læse mere om lavbundsprojekter i Tilskudsguiden. Her kan du bl.a. finde vejledningen til ordningen og de gældende regler. 

Du finder Tilskudsguiden for lavbundsprojekter her 

Husk at tjekke www.vandprojekter.dk 

Landbrugsstyrelsen administrerer ordningen i samarbejde med Miljøstyrelsen. Miljøstyrelsen foretager en vurdering af de natur- og miljøfaglige forhold i ansøgningerne. 

Inden du søger om tilskud til et lavbundsprojekt, skal du derfor også orientere dig på Miljøstyrelsens hjemmeside for lavbundsprojekter, www.vandprojekter.dk. Her kan du bl.a. finde metoder til beregning af projekternes kvælstof- og drivhusgasreducerende effekt. 

Lavbundsprojekter hjælper klimaet, vandmiljøet og naturen 

Lavbundsprojekter reducerer landbrugets udledning af drivhusgasser, reducerer udledningen af kvælstof til kystvande og genskaber eller forbedrer naturen. Projekterne skal placeres på lavbundsjorde med mindst seks procent organisk kulstof.

Projektstøtteordningerne er en del af det danske Landdistriktsprogram og er medfinansieret af EU.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til euogerhverv@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.