Ansøgningsrunden for minivådområder er nu åben

Du kan nu indsende din ansøgning om tilskud til et minivådområde i Tast selv. Ansøgningsfristen er 30. september. Husk, at placeringen af dit minivådområde skal koordineres med din kommune, og din lokale oplandskonsulent skal underskrive en oplandskonsulenterklæring.

Publiceret 25. maj 2022

Ansøgningsrunden er åben fra 25. maj til 30. september. Du kan få 100% af udgifterne i dit minivådområdeprojekt dækket af tilskuddet. Hvis du får godkendt din ansøgning, har du mulighed for at modtage forudbetaling på halvdelen af dit tilskud samtidigt med dit tilsagn. 

Du indsender din ansøgning om tilskud til etablering af et minivådområde via Tast selv

Hvem kan søge? 

Private ansøgere med et CVR-nr. eller CPR-nr. kan søge om tilskud til etablering af et åbent minivådområde. Du skal desuden eje eller forpagte arealer, der er udpeget som egnet eller potentielt egnet på udpegningskortet 2022. Udpegningskortet kan ses i Tast selv samt som bilag til bekendtgørelsen. 

Hvis du er forpagter af det areal, hvor minivådområdet skal etableres, skal du som noget nyt indsende dokumentation for, at ejeren af arealet accepterer etableringen af minivådområdet. 

Inddrag din oplandskonsulent og kommune, før du søger tilskud 

Du skal huske, at placeringen af minivådområdet skal koordineres med kommunen, inden du indsender din ansøgning om tilskud. Det er for at sikre, at minivådområdet ikke bliver placeret i oplandet til et vådområde- eller lavbundsprojekt og dermed forringer effekten af vådområde- eller lavbundsprojektet.

Du skal desuden have din lokale oplandskonsulent til at underskrive en oplandskonsulenterklæring. Den dokumenterer, at en række forhold ved etablering af minivådområdet er i overensstemmelse med de gældende regler. Oplandskonsulenten hjælper også med at finde egnede placeringer for minivådområder. Oplandskonsulenten vil også facilitere ansøgninger til ordningen og sikre, at det sker i dialog med kommunen.

Din lokale oplandskonsulent vil hjælpe dig med at planlægge din ansøgning til et minivådområde. 

Her kan du finde information og kontaktoplysninger til en oplandskonsulent

Slutdato og krav til udformning ændret efter ekstern høring

Vi har ændret i bekendtgørelsen på baggrund af svar i den eksterne høring. Ansøgningsrunden slutter derfor først 30. september i stedet for 30. august. Hensynet til ændringen har været at give mere tid til forberedelsen af ansøgningen.

Desuden har vi ændret på et af de krav, der er til udformningen af minivådområdet. Tidligere var det et krav, at de dybe zoner i vådområdet skulle være mellem 0,85 meter og 1 meter. I 2022 er dette krav ændret til, at de dybe zoner i vådområdet skal være mindst 0,85 meter. Denne ændring skal gøre det mere fleksibelt at udforme selve vådområdet. 

Krav til udformning af minivådområdet fremgår i øvrigt af bekendtgørelsens bilag 3.  

Læs mere i Tilskudsguiden

Du kan læse mere om minivådområdeordningen i Tilskudsguiden på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Her kan du bl.a. finde vejledningen til ordningen, oplandskonsulenterklæringen, erklæring om koordinering af effekter for lavbunds- og vådområdeprojekter og de gældende regler. 

Du finder Tilskudsguiden for minivådområdeprojekter her 

Minivådområder forbedrer vandmiljøet

Minivådområder er med til at forbedre vandmiljøet ved at reducere kvælstofbelastningen til det omkringliggende vandmiljø. Minivådområder tilbageholder ud over kvælstof også fosfor. 

Minivådområdeordningen er en del af det danske Landdistriktsprogram og er medfinansieret af EU.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til euogprojekt@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.