Ansøgningsrunden for minivådområder er nu åben

Du kan indsende din ansøgning om tilskud til et minivådområde fra 16. april – 14. september i Tast Selv. Husk at din ansøgning skal koordineres med din kommune og din lokale oplandskonsulent.

Publiceret 16. april 2021

Hvis du råder over arealer, der er udpeget som egnet eller potentielt egnet til etablering af minivådområder, kan du nu søge tilskud til at etablere et minivådområde. 

Ansøgningsrunden er åben fra 16. april til 14. september. Du får 100% af udgifterne i dit minivådområdeprojekt dækket af tilskuddet, og hvis du får godkendt din ansøgning, har du mulighed for at modtage forudbetaling på halvdelen af dit tilskud samtidigt med dit tilsagn. 

Du indsender din ansøgning om tilskud til etablering af et minivådområde via Tast Selv

Hvem kan søge? 

Private ansøgere med et CVR-nr. eller CPR-nr. kan søge om tilskud til etablering af et åbent minivådområde. Du skal desuden eje eller forpagte arealer, der er udpeget som egnet eller potentielt egnet på udpegningskortet 2021.

I 2021 kan du ikke søge om tilskud til minivådområder med filtermatrice. 

Inddrag din kommune før du søger tilskud 

Som noget nyt skal placeringen af minivådområdet koordineres med kommunen, inden du indsender din ansøgning om tilskud. Du skal koordinere placeringen af dit minivådområde med kommunen for at sikre, at minivådområdet ikke bliver placeret i oplandet til et vådområde- eller lavbundsprojekt og dermed forringer effekten af vådområde- eller lavbundsprojektet.

I vejledningen har vi beskrevet nærmere, hvordan du dokumenterer koordineringen, når du indsender din ansøgning.   

Læs mere i Tilskudsguiden

Du kan læse mere om minivådområdeordningen i Tilskudsguiden på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Her kan du bl.a. finde vejledningen til ordningen, oplandskonsulenterklæringen, erklæring om koordinering af effekter for lavbunds- og vådområdeprojekter og de gældende regler. 

Du finder Tilskudsguiden for minivådområdeprojekter her 

Minivådområder forbedrer vandmiljøet

Minivådområder forbedrer vandmiljøet ved at reducere kvælstofbelastningen til det omkringliggende vandmiljø. Minivådområder tilbageholder ud over kvælstof også fosfor. 
Minivådområdeordningen er en del af det danske Landdistriktsprogram og er medfinansieret af EU.

Billede af EU flag og LDP 2020 logo med teksten Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til euogerhverv@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.