Alle ansøgere til økologisk arealtilskud eller pleje af græs- og naturarealer kan forvente tilsagn

Lige nu og frem til den 21. december kan landmænd søge om tilsagn til økologisk arealstøtte og pleje af græs. Og det kan de roligt gøre. Hvis de overholder betingelserne for støtte, kan de se frem til at få tilskud.

Publiceret 10. november 2020

Hvis en landmand er i gang med at gøre den konventionelle bedrift økologisk, udvide en eksisterende bedrift eller ønsker at få tilskud til at pleje naturen med for eksempel får eller kvæg, er der god grund til at sende en ansøgning afsted til Landbrugsstyrelsen inden den 21. december. Alle ansøgere, som lever op til støttebetingelserne, kan forvente at få tilsagn.

- Håbet er, at vi kan få endnu flere til at søge, hvis de ved, at alle, der lever op til støttebetingelserne, kan forvente et tilsagn – også selvom der kommer flere ansøgninger for mere end det oprindeligt afsatte beløb. Tilsagnsperioden begyndte den 1. september, så ansøgere der allerede er i gang med at overholde betingelserne, kan med ro i sindet fortsætte i forventning om tilsagn, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Steen Bonde.

Der er afsat 207 mio. kroner til pleje af græs-ordningen, mens der er 317,2 mio. kroner i puljen til økologisk arealtilskud i 2020. Hvis der på en af ordningerne bliver søgt til et større areal, end der er afsat penge til, forventer Landbrugsstyrelsen at finde midlerne inden for den samlede tilskudspulje for de to ordninger, eller ved at bruge overskydende midler fra tidligere års ansøgningsrunder. Ansøgningsrunderne åbnede den 2. november og lukker den 21. december 2020.

- Vi vil gerne opfordre alle økologer og alle, som gerne vil være naturplejere, til at søge om tilsagn. Der gælder både, hvis man er allerede er økolog og vil udvide bedriften, eller hvis man er ny økolog eller naturplejer. Det gælder også, hvis man vil forny et tilsagn, som er udløbet i år, siger Steen Bonde.

Landmænd, som allerede har et tilsagn, der udløber i år, skal også huske at søge nyt tilsagn.

Læs her, hvordan du søger om tilsagn til økologisk arealtilskud eller pleje af græs.

Yderligere oplysninger:

Kontakt Landbrugsstyrelsens pressevagt på tlf. 41 89 25 07 eller presse@lbst.dk.