Ændringer i krydsoverensstemmelseskravene for 2021 – mærkning og registrering af dyr

Landbrugsstyrelsen har foretaget en række ændringer til Bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse for kalenderåret 2021 på området for mærkning og registrering af dyr. Ændringsbekendtgørelsen trådte i kraft 18. juni 2021.

Publiceret 1. juli 2021

Vi har udstedt en ændringsbekendtgørelse til gældende bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse for kalenderåret 2021.

Bekendtgørelsen ændrer i kravene 2.1 – 2.5B, som vedrører mærkning og registrering af dyr. Det er allerede gældende regler, som nu føres ind i bekendtgørelsen om krydsoverensstemmelse. Du kan læse mere uddybende om ændringerne i denne nyhed.

Du kan læse ændringsbekendtgørelsen her

Landbrugsstyrelsens vejledning om reglerne mv.

Du kan læse mere om kravene 2.1 – 2.5B i vores vejledning om krydsoverensstemmelse 2021 – område 2 og 3. Især vil siderne 27 – 41 om de nye krav belyse, hvad du skal sørge for, bliver overholdt.

I vejledningen kan du også læse, hvordan kravene som udgangspunkt vil blive bedømt, herunder om alvor, omfang of varighed.

Du kan læse vejledningen her

Bag om bekendtgørelsen

Årsagen til ændringsbekendtgørelsen er nye regler på dyresundhedsområdet, som hører til Fødevarestyrelsens ressort.

Du kan læse om Fødevarestyrelsens høring på Høringsportalen, herunder om forholdet til reglerne om krydsoverensstemmelse.

Gå til Høringsportalen

Du kan også læse mere om dyresundhedsloven hos Fødevarestyrelsen.

Gå til Fødevarestyrelsens information om dyresundhedsloven

Fakta: Her ændrer vi i bekendtgørelsen

 

Krav 2.1 om øremærkning af kreaturer

Krav 2.2 om indberetning af kvæg og førelse af besætningsregister

Krav 2.3 ophæves

Krav 2.4 om øremærkning af får og geder

Krav 2.5 om fortegnelser for får og geder

Krav 2.5B om mærkning af og fortegnelser for svin

Ændringsbekendtgørelsen medfører ikke nye regler, som landbrugere skal overholde. Bekendtgørelsen ændres, så de nye bestemmelser på dyresundhedsområdet, herunder CHR, kan administreres på tilsvarende vis, som øvrige krydsoverensstemmelseskrav i forbindelse med Landbrugsstyrelsens kontrol.

Om krydsoverensstemmelse

Krydsoverensstemmelse (KO) betyder, at landbrugere, der modtager direkte støtte eller tilskud efter visse ordninger under landdistriktsprogrammet, skal overholde en række krav til miljø, sundhed, dyrevelfærd og god landbrugsmæssig og miljømæssigstand for at få udbetalt tilskud.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til: Miljo-Erhvervsregulering@lbst.dk