Nu sender vi høringsbreve om manglende opfyldelse af aktivitetskravet og overtrædelse af pløjeforbud

11-10-2024

Hvis du får et høringsbrev, er fristen for at svare 25. oktober 2024. Du kan se resultatet af den satellitbaserede kontrol i Internet Markkort eller i vores app.

Nyheden er opdateret den 18. oktober 2024. Det er afsnittet om Betydning for konditionalitetskrav, som er blevet opdateret.

Du har fået et høringsbrev 10. oktober, hvis du endnu ikke har opfyldt aktivitetskravet på grundbetaling.

Du får også et høringsbrev, hvis vi har identificeret en overtrædelse af et pløjeforbud på arealer omfattet af bio-ordninger, ordningen ’pleje af græs og naturarealer´ eller brak.

Du kan se resultatet af den satellitbaserede kontrol i Internet Markkort (IMK) eller i vores app fra fredag den 11. oktober.

Fristen for at svare på høringsbrevet er 25. oktober 2024. 

Hvis du får et brev om aktivitetskravet på grundbetaling

Du kan stadig nå at opfylde aktivitetskravet og dokumentere det i vores app. Fristen for at svare på brevet er 25. oktober.

Her kan du læse om dine muligheder for at besvare forskellige typer af breve

Særligt om manglende opfyldelse af aktivitetskravet

Aktivitetskravet skal være opfyldt senest 25. oktober.

Hvis særlige forhold har umuliggjort, at du har kunnet gennemføre en aktivitet, kan du i særlige tilfælde påberåbe dig force majeure.

Hvis du påberåber dig force majeure, skal du ud over at indsende billeddokumentationen også indsende en beskrivelse af og dokumentation for, hvorfor du mener, at der er tale om force majeure.

Fristen for at påberåbe sig force majeure er 15 arbejdsdage fra det tidspunkt, hvor du er blevet opmærksom på, at det ikke er muligt at udføre landbrugsaktiviteten.

Du kan i høringsperioden med fordel benytte appen til at indsende billeder og bemærkning. Efter 25. oktober skal du benytte postkassen app@lbst.dk. Husk at angive CVR- eller journalnummer i din anmodning.

Betydning for konditionalitetskrav

Hvis aktivitetskravet ikke er overholdt, kan det have betydning for overholdelsen af 4 pct.-kravet under GLM 8. Du vil i en kontrolsituation efter omstændighederne kunne påberåbe dig, at kravet ikke er overholdt pga. force majeure, med mindre du har andre arealer eller elementer, der opfylder betingelserne under kravet.  

Abonnér

Få nyheder fra Landbrugsstyrelsen sendt til din mailboks.

Mød os på sociale medier

Landbrugsstyrelsen er på Facebook og LinkedIn.

Kom med i vores brugerpanel

Vil du være med, når Landbrugsstyrelsen udvikler regler, it-løsninger og vejledningsmateriale? Så tilmeld dig vores brugerpanel.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: landbrugsstotte-geodata@lbst.dk

Er du journalist? Kontakt vores presseteam på tlf. 41 89 25 07.