Tilskud til arealer med stivelseskartofler

Find vejledning, ansøgningsskema m.m. til tilskuddet til arealer med stivelseskartofler.

Du kan søge om støtte til stivelseskartofler, hvis du har et areal, som er tilplantet med en kartoffelsort egnet til fremstilling af kartoffelstivelse.

Tilskud til arealer med stivelseskartofler har til formål at fastholde rentabiliteten i stivelseskartoffelsektoren i Danmark. For at kunne få tilskud via ordningen skal det ansøgte areal være tilplantet med en kartoffelsort egnet til fremstilling af kartoffelstivelse. Derudover skal arealet være berettiget til grundbetaling og der skal være ansøgt om støtte herfor. 

Tast selv

Status og frister

Lukket for nye ansøgninger
  • 1. Februar 2024 til 26. April 2024

    Ansøgningsfrist

  • 27. April 2024 til 21. Maj 2024

    Du kan ansøge forsinket indtil 21. maj 2024. Din støtte bliver nedsat med 1 pct. pr. arbejdsdag, du indsender forsinket i forhold til ansøgningsfristen.

Anslået sagsbehandlingstidUdbetalingsperioden er mellem 1. december 2024 og frem til 30. juni 2025

Om tilskuddet

Du kan søge tilskud til arealer med stivelseskartofler, hvis du har et areal tilplantet med en kartoffelsort egnet til fremstilling af kartoffelstivelse. Derudover skal arealet være berettiget til grundbetaling og der skal være ansøgt om støtte herfor.

Tilskuddet ydes til arealer tilplantet med kartoffelsorter egnet til fremstilling af kartoffelstivelse. For at opnå tilskud skal du også søge grundbetaling for arealet og det skal være tilskudsberettiget hertil.  Der ydes ikke tilskud til arealer med ikke-produktive elementer. 

Tilskudssatsen pr. ha forventes at blive:

  • 506 kr. i 2024
  • 380 kr. i 2025
  • 253 kr. i 2026
  • 127 kr. i 2027

Det endelige tilskud pr. ha afhænger af det samlede antal ha, der er godkendt til tilskud, og det beløb, der er afsat til den årlige finansiering.

Du kan kun søge tilskud, hvis din mark overholder kriterierne og forpligtelserne. De er blandt andet:

  • Du skal være aktiv landbruger
  • Du skal have søgt om grundbetaling for arealet i 2024, og arealet skal være tilskudsberettiget under grundbetalingsordningen
  • De arealer, du søger tilskud til, skal være tilplantet med én eller flere af de stivelseskartoffelsorter, der fremgår af positivlisten (se bilag 1 i vejledningen). 

Alternativt skal du kunne fremvise kontrakt på levering af den tilplantede stivelseskartoffelsort til en kartoffelmelsfabrik. Kontrakten kan enten indsendes som vedhæftning til Fællesskemaet under siden ”Vedhæft Filer” i Tast selv eller fremvises i forbindelse med kontrol.

Formålet med ordningen er at afbøde det støttefald, som stivelseskartoffelsektoren lider i forbindelse med betalingsrettighedernes afskaffelse i den nye reform.

Finansieret af Den Europæiske Union

Sådan søger du

Du søger om tilskuddet ved at markere med et flueben i feltet ”Søg Stivelseskartofler” ud for de marker du har markeret med afgrødekode 151 Stivelseskartofler. 

Ansøgningsskema

Søg tilskuddet via Tast selv

Vejledning om tilskud til stivelseskartofler 2024

Vejledning om tilskud til stivelseskartofler 2023

 Vær opmærksom på, om du får tilskud under Landdistriktsprogrammet eller Landbrugsreformen 2023:

Faktaark om overgangen til CAP2023

Kombiner tilskud på dit areal

Vores vejledende værktøj giver et overblik over, hvilke tilskud du kan kombinere på samme areal i 2024.

Se, hvilke tilskud du kan kombinere på dit areal i 2024

Status for behandling af ansøgninger

Landbrugsstyrelsen behandler ansøgninger på arealtilskudsordninger.

Se status for sagsbehandlingen

Behandling af personoplysninger

Kontakt

Landbrugsstøtte & Geodata
Tlf: 33 95 80 00
Mail: Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk