Gå til hovedindholdet

Tørke: Lempede regler for græs udlagt som MFO-efterafgrøder

For at give bedre mulighed for at producere foder, kan græs udlagt som MFO-efterafgrøde bruges som hovedafgrøde i 2019. Derudover bliver det nu tilladt at bruge græs i renbestand som MFO-efterafgrøde, også selvom det ikke er sået som udlæg.

Publiceret 31. august 2018

EU-kommissionen har alene lempet reglerne for MFO-efterafgrøder. Muligheden for at lade en græsefterafgrøde fortsætte som hovedafgrøde i 2019 gælder kun for MFO-efterafgrøderne, og ikke for andre typer af efterafgrøder. Du skal derfor være opmærksom på, på hvilke arealer du benytter dig af de nye muligheder. 

Græs og græsblandinger må blive hovedafgrøde i 2019

Hvis MFO-efterafgrøden indeholder græs, tillades det nu, at afgrøden bliver næste års hovedafgrøde. Afgrøden skal dog bruges til foder. Det betyder i praksis, at MFO-efterafgrøder der består af rent græs eller af blandinger med græs og andre tilladte efterafgrøder må fortsætte som en fodergræsafgrøde i 2019.

Græs i renbestand kan sås som MFO-efterafgrøde

Det er nu tilladt at så græs i renbestand som MFO-efterafgrøde. Fristen for udsåning af MFO-efterafgrøder er fortsat 3. september. Der er ingen ændringer af de efterafgrødetyper, der må dyrkes, og det er derfor fortsat ikke tilladt at anvende kløver i blandingerne. Disse efterafgrøder må også gerne bruges som fodergræsafgrøde i 2019.

Vi sender løbende nyheder ud om håndtering af sommerens tørke

Landbrugsstyrelsen har fortsat fokus på konsekvenserne af tørken. Du kan følge med på vores hjemmeside og i nyheder, hvor vi melder ud, hvad du kan gøre i forhold til tørken i år. 

Se desuden vores nyhed om, hvordan vi vil kontrollere efterafgrøder i år

Du kan følge med i nyt om tørken på vores hjemmeside her

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: direktebetalinger@lbst.dk  

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores presseafdeling på tlf. 41 89 25 07


MENU