Gå til hovedindholdet

Mangler du at modtage sukkerroepenge? Ejermænd til 3,8 mio. kr. efterlyses

Sukkerroedyrkere og -producenter i EU har i produktionsårene 1999/2000 – 2000/2001 betalt for meget i produktionsafgift på sukker. Landbrugsstyrelsen er i gang med at finde de sukkerroedyrkere, som har penge til gode.

Publiceret 13. februar 2019

Lidt over 900 sukkerroedyrkere har stadig penge til gode (fra 154 – 110.000 kr.) efter, at Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar A/S har gennemført to tilbagebetalinger af produktionsafgifter, som de pågældende dyrkere har betalt for meget i produktionsårene 1999/2000 og 2000/2001.

Har du penge til gode?

Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar A/S har lavet en liste over de sukkerroedyrkere, som har penge til gode, men som vi ikke kan udbetale til, fordi bankoplysningerne er forældede.

Se på listen her, om du har penge til gode

Står du på listen, og ønsker du at få udbetalt dit tilgodehavende, skal du udfylde blanketten om samtykkeerklæring og sende den til Landbrugsstyrelsen. Når du sender os samtykkeerklæringen, accepterer du, at vi videregiver dine oplysninger til Nordic Sugar A/S, som sørger for udbetalingerne. Blanketten skal eventuelt bilægges andre nødvendige oplysninger, fx skifteretsattest, fuldmagter.

Hent samtykkeerklæringen her

Send blanketten til Landbrugsstyrelsen, Augustenborg Slot 3, 6440 Augustenborg. Alternativt kan du scanne blanketten og sende den til produktionsafgift@lbst.dk

Har du indsendt oplysninger og endnu ikke modtaget penge?

Vi har allerede modtaget oplysninger fra flere dyrkere, der har penge til gode, som vi endnu ikke har nået at behandle. Har du allerede indsendt oplysninger og modtaget en kvittering, behøver du derfor ikke at gøre det igen. Nogle dyrkere har også indsendt forkerte oplysninger, hvorfor nogle af de planlagte udbetalinger i januar 2019 ikke kunne gennemføres.  Vi vil i disse tilfælde kontakte dig for at få de korrekte oplysninger.

 

Hvad gør du i tilfælde af døds- eller konkursbo eller ophørt I/S?

Er du arving til en af de berørte sukkerroedyrkere, skal du sende en samtykkeerklæring og skifteretsattest med fuldmagt fra de øvrige arvinger som bevis for, at tilbagebetalingen sker til rette vedkommende. Normalt vil "rette vedkommende" være afdødes bo, men i nogle tilfælde kan en ny gårdejer eller andre få rettighed til at få pengene.

Ved konkurs vil tilbagebetalingen ske til boets kurator. Er konkursboet afsluttet, skal du tage kontakt til skifteretten, for at I kan afklare, om boet skal genoptages.

Har du haft et I/S, som er ophørt, skal du også indsende en samtykkeerklæring med fuldmagt fra de øvrige deltagere om, at tilbagebetalingen bliver foretaget til rette person.

Vi gennemfører tre betalingsrunder i 2019

Nordic Sugar A/S og Landbrugsstyrelsen forventer at gennemføre tre tilbagebetalingsrunder i løbet af første halvår 2019 og en runde i 2020. For at få udbetalt penge, skal du overholde fristen for at indsende manglende oplysninger til os.

Frister 2019

Frist for at indsende oplysninger

Udbetaling starter

25. marts

30. april

3. maj

29. maj

31. maj

26. juni

Skattestyrelsen har udarbejdet denne orientering om de skattemæssige forhold ved udbetaling i 2019

Har du spørgsmål?

Vi har lavet en FAQ med de mest almindelige spørgsmål og svar om tilbagebetalingen.

Læs FAQ om tilbagebetaling af produktionsafgift på sukkerroer her

Fakta

Den 9. februar 2017 underkendte EU-Domstolen Kommissionens beregninger af produktionsafgifterne på sukker, som blev opkrævet i årene 1999 – 2001. I Danmark skal der tilbagebetales 80,9 mio. kr. for produktionsafgift på sukker i produktionsårene 1999/2000 – 2000/2001 samt renter. Tilbagebetalingen fordeles med 43,0 mio. kr. til de daværende sukkerroedyrkere og med 37,9 mio. kr. til Nordic Sugar A/S.

Det samlede beløb er udbetalt til Nordic Sugar A/S, som i samarbejde med Landbrugsstyrelsen gennemfører efterlysninger og tilbagebetalinger. Nordic Sugar A/S har foretaget to tilbagebetalingsrunder på i alt 39,2 mio. kr. til omkring 5.400 dyrkere.

Da tilbagebetalingen omfatter omkring 6.300 sukkerroedyrkere, mangler vi at finde 900 sukkerroedyrkere og udbetale 3,8 mio. kr.

Læs vores tidligere nyhed om efterlysningerne

Der er ikke på nuværende tidspunkt taget stilling til, hvornår Landbrugsstyrelsen stopper med aktiv efterlysning af tidligere dyrkere i forbindelse med den afsluttende udbetalingsrunde i 2020.

Kontakt

Har du flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til euogerhverv@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.


MENU