Permanent ekstensivering: Husk at bruge de rigtige oplysninger om ejerskab, når du søger

23-09-2024

Det er kun ejeren af arealet, der kan søge permanent ekstensivering med henblik på at forbedre klima, miljø og biodiversitet. Du skal derfor være opmærksom på at bruge de rigtige oplysninger om ejerskab, når du søger permanent ekstensivering.

Hvis du vil søge permanent ekstensivering, skal du eje det areal, som du søger til. Du skal derfor være opmærksom på, om du ejer arealet personligt eller gennem et selskab, f.eks. en enkeltmandsvirksomhed. Vi trækker oplysninger om ejerskab fra Den Offentlige Informationsserver, OIS.dk, til brug for ansøgningsskemaet.

Besøg OIS.dk

Du kan blive midlertidigt blokeret i ansøgningsskemaet til permanent ekstensivering, hvis du bruger oplysninger, der ikke stemmer overens med vores oplysninger for arealet. Det kan f.eks. være, hvis du ejer arealet i dit CPR-nummer, men du søger i din bedrifts CVR-nummer, ligesom når du søger i Fællesskemaet.

Læs her hvordan du alligevel kan indsende ansøgningsskemaet

Ejer du arealet sammen med din partner?

Du kan også blive midlertidigt blokeret, hvis du ejer arealet sammen med din partner, og du søger permanent ekstensivering med dine oplysninger, men vores oplysninger fra OIS.dk viser, at det er din partner, som ejer arealet. I denne situation kan din partner i stedet indsende ansøgningen om permanent ekstensivering. Du kan også indsende ansøgningsskemaet med en bemærkning om, at I begge ejer arealet.

Hvis du søger som anpartsselskab el. lign, skal du sikre dig, at der er overensstemmelse mellem ejeroplysningerne i hhv. ansøgningen og for det ansøgte areal.

Du kan ikke søge permanent ekstensivering til arealer, som du forpagter

Du vil også blive midlertidigt blokeret i ansøgningsskemaet, hvis du indtegner et areal, som du ikke ejer jf. oplysninger i OIS.dk. Det vil sige, at du ikke kan søge til arealer, som du forpagter.

Du kan godt bortforpagte et areal med permanent ekstensivering

Selvom du skal være ejer af arealet for at søge permanent ekstensivering, så kan arealet godt være forpagtet til anden side. Du skal dog som bortforpagter være opmærksom på, at betingelserne om bl.a. forbud mod pesticider, gødskning og omlægning bliver overholdt fra tilsagnsperiodens begyndelse 1. januar 2025.

Du kan godt søge permanent ekstensivering, selvom du først ejer arealet 1. januar 2025

Du kan godt søge, selvom du ikke er ejer af arealet på ansøgningstidspunktet, så længe du ejer arealet 1. januar 2025. Det forudsætter, at du indsender ansøgningsskemaet med en bemærkning om, at du er ejer af arealet 1. januar 2025. Hvis du på ansøgningstidspunktet har dokumentation for det kommende ejerskab, kan du med fordel vedhæfte dokumentationen til ansøgningsskemaet. Ellers vil vi på et senere tidspunkt bede dig om at fremsende dokumentationen for ejerskabet.

Alle medejere skal underskrive servitut

Landbrugsstyrelsen tinglyser som en del af permanent ekstensivering en servitut på arealet. Hvis der er flere ejere af et areal, skal alle ejere godkende og underskrive servitutten. Vi vil i forbindelse med tinglysningen sikre, at alle ejere underskriver servitutten.

Sådan søger du permanent ekstensivering

Du søger permanent ekstensivering i et ansøgningsskema, som du kan finde i Tast selv på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Du kan søge permanent ekstensivering fra 2. september-31. oktober 2024.

Tast selv

Hvis du indsender ansøgningsskemaet flere gange, behandler vi kun det senest indsendte ansøgningsskema. Du skal derfor være opmærksom på, at alle de marker, som du vil søge permanent ekstensivering til, er med i det senest indsendte ansøgningsskema.

Mere information om permanent ekstensivering

Ordningen permanent ekstensivering giver tilskud til udtagning af landbrugsjord for at forbedre klimaet, mindske kvælstofudledningen samt fremme biodiversiteten. Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Læs mere om permanent ekstensivering

Abonnér

Få nyheder fra Landbrugsstyrelsen sendt til din mailboks.

Mød os på sociale medier

Landbrugsstyrelsen er på Facebook og LinkedIn.

Kom med i vores brugerpanel

Vil du være med, når Landbrugsstyrelsen udvikler regler, it-løsninger og vejledningsmateriale? Så tilmeld dig vores brugerpanel.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne - LDP 2020

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: arealtilskud@lbst.dk

Er du journalist? Kontakt vores presseteam på tlf. 41 89 25 07.