Gå til hovedindholdet

Danmark får EU-ja til milliardindsats til landbrug, miljø og landdistrikter

EU har i dag sagt ja til det danske landdistriktsprogram, som kommer til at bidrage med 6,7 mia. kr. til bæredygtig udvikling i landbruget og aktiviteter i landdistrikterne frem til 2020.

Publiceret 12. december 2014

Sammen med Østrig og Polen er Danmark det første EU-land, der nu får EU-Kommissionens godkendelse af landdistriktsprogrammet.

Dermed siger EU-Kommissionen ja til en bred vifte af initiativer og målrettede støtteordninger i Danmark, der bl.a. fremmer den økologiske udvikling, grøn omstilling og vækst i landbruget under hensyn til, at miljøet og naturen får det bedre.  

”Det er glædeligt, at Kommissionen nu har godkendt vores landdistriktsprogram. Det viser, at vi er på forkant med implementeringen af programmet, og vi kan fortsætte vores brede indsats med at understøtte udviklingen i landbruget og landdistrikterne,” siger EU-direktør i NaturErhvervstyrelsen Sarah Børner.

Med bidrag fra EU og den danske stat bidrager programmet med 6,7 mia. kr. Pengene bidrager bl.a. til udmøntningen af Vækstplan for Fødevarer, EU’s krav til miljø- og naturindsatser, klimastrategien, lokale projekter i landdistrikterne og den økologiske handlingsplan. I ordningerne er der lagt vægt på, at de har høj effekt og er så enkle som muligt for brugere og administrationen. 

De konkrete indsatser for programmet i 2014 og 2015 blev lagt fast ved en politisk aftale i foråret, mens indsatserne fra 2016 skal forhandles politisk i det nye år.

Fakta:

Læs mere om indholdet i landdistriktsprogrammet her

Se det godkendte danske landdistriktsprogram på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside

Læs Kommissionens pressemeddelelse om det danske landdistriktsprogram

 

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kundevejledningen på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til erhverv@naturerhverv.dk 

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.


MENU