Gå til hovedindholdet

Vejledningen om økologisk jordbrugsproduktion er opdateret

Landbrugsstyrelsens ”Vejledning om Økologisk Jordbrugsproduktion” er opdateret, og du kan finde den nyeste udgave på vores hjemmeside

Publiceret 13. marts 2018

1. marts 2018 trådte den nye vejledning om økologisk jordbrugsproduktion i kraft. Den nye opbygning gør vejledningen mere læsevenlig.

Bemærk, at der blandt andet er lovgivningsmæssige ændringer i forhold til beplantningskrav, udeareal og tomgangsperiode for fjerkræ. Derudover er der ændringer i reglerne for fjerkræ i mobile huse.

Vi har også tilføjet opfordringer, der ikke er krav om, men som bare er gode råd til at sikre hurtig sagsbehandling. Blandt andet opfordrer vi til at huske at medsende kortbilag, når du indberetter køb og salg af økologiske arealer.

En anden vigtig opfordring er at notere såtidspunkt i logbogen, når du sår dine afgrøder.

Find den nye vejledning

 ■Ændringer og præciseringer er i vejledningen markeret med firkanter omkring■

Du kan printe vejledningen fra hjemmesiden, men da vi løbende opdaterer vejledningen, er det en fordel at bruge den elektroniske version, som også har en god søgefunktion og indbyggede links. Så er du også sikker på, at du bruger den sidst opdaterede version af vejledningen. 

Køb en papirversion af vejledningen

Hvis du har brug for en papirversion af vejledningen, kan du købe den hos Landbrugsstyrelsen. Én vejledning koster 250 kr. inkl. moms. Hvis du køber 10 eller flere vejledninger, får du mængderabat. Så koster vejledningen 125 kr. pr. stk. inkl. moms. Betalingen dækker omkostningerne ved trykning, ekspedition og porto.

Vi sender det bestilte antal eksemplarer til dig, når du har overført pengene til Landbrugsstyrelsens konto på reg. nr. 0216, konto nr. 4069167470.
Vi beder dig skrive ”ØKO-vejledning – [antal]” i meddelelsesfeltet ved indbetaling. 

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsen, Administrativ Jordbrugskontrol, Team Økologiadministration på telefon 33 95 80 00 eller e-mail jordbrugskontrol@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på 41 89 25 07.


MENU