Gå til hovedindholdet

Sidste frist for tilmelding til Register for Gødningsregnskab er 31. juli

For at købe afgiftsfri handelsgødning og modtage husdyrgødning skal du huske at tilmelde din virksomhed til Register for Gødningsregnskab senest 31. juli 2017 i planperioden 2016/2017, hvorefter der er lukket for tilmelding i denne planperiode.

Publiceret 30. juni 2017

Hvis din virksomhed skal kunne købe afgiftsfri handelsgødning og modtage husdyrgødning i planperioden 2016/2017, skal du huske at tilmelde virksomheden til Register for Gødningsregnskab senest den 31. juli 2017. Ellers må du ikke købe/modtage gødning i planperioden 2016/2017, som løber frem til 31. juli 2017.  

Skal jeg tilmelde min virksomhed?

Hvis din virksomhed allerede er tilmeldt Register for Gødningsregnskab, skal du ikke tilmelde virksomheden igen. Du kan se på vores hjemmeside, om din virksomhed allerede er tilmeldt.

For at tilmelde din virksomhed i perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 skal virksomheden have en årlig momspligtig omsætning fra salg inden for planteavl, husdyravl eller skovbrug på mindst 20.000 kr., og samtidig skal du opfylde et af nedenstående kriterier:

  • Du er blevet (eller når at blive) ejer af en nystartet virksomhed, og betalingsrettighederne til landbrugsjord eller dyrehold er flyttet over til det nye CVR-nr.
  • Du har ændret din virksomhed, så din virksomhed har fået et nyt CVR-nr., og betalingsrettighederne til landbrugsjord eller dyrehold er flyttet over til det nye CVR-nr.
  • Du er blevet bobestyrer for et døds-, konkursbo eller brugeligt pant med et tilknyttet SE-nummer.

Derudover har du pligt til at tilmelde din virksomhed til Register for Gødningsregnskab i perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017, hvis virksomhedens årlige momspligtige omsætning fra salg inden for planteavl, husdyravl eller skovbrug er over 50.000 kr. – og virksomheden samtidig

  • har over 10 dyreenheder (DE), eller
  • har en husdyrtæthed over 1,0 DE/ha, eller
  • modtager mere end 25 tons husdyrgødning eller anden organisk gødning inden for planperioden 2016/2017.

Sådan tilmelder du din virksomhed

Du tilmelder din virksomhed til Register for Gødningsregnskab ved at logge på Tast selv-service og benytte skemaet ”Register for Gødningsregnskab”. 

Fristen for tilmelding er 31. juli 2017

Du skal være opmærksom på, at vi ved tilmeldingen vurderer, om din virksomhed har muligheden for at opretholde en momspligtig omsætning fra salg inden for landbrugsaktiviteter på basis af oplysninger fra Det Centrale Husdyrregister (CHR), Det Generelle Landbrugsregister (GLR) og din eventuelle ansøgning om Grundbetaling.

Læs mere

Læs mere om Register for Gødningsregnskab

Læs mere om gødskningsreglerne

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Administrativ Jordbrugskontrol på jordbrugskontrol@lfst.dk eller telefon 33 95 80 00.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.


MENU