Gå til hovedindholdet

Sådan bliver udbetalingen af grundbetaling og grøn støtte i år

Vi påbegynder udbetaling af grundbetaling og grøn støtte 1. december, og de første landmænd vil modtage støtten den følgende bankdag, som er 4. december. Du kan allerede nu logge på Tast selv-service og se, om din ansøgning er klar til udbetaling.

Publiceret 29. november 2017

Vi udbetaler på alle hverdage til og med 22. december. Vi forventer at nå vores mål om at have udbetalt til 90 procent af ansøgerne senest 15. december 2017. Mellem jul og nytår udbetaler vi 27. december. Derefter fortsætter vi med at udbetale i januar.

Hvis du ikke får din støtte i starten af december, er det ikke nødvendigvis fordi, at der er noget galt med ansøgningen. Efter styrelsens målsætning skal der nemlig være udbetalt til 97 procent af ansøgerne senest 31. januar 2018.

Sådan ser du, om din ansøgning er klar til udbetaling

Du behøver ikke at ringe til os for at se, om din ansøgning er klar til udbetaling. Du kan logge på Tast selv-service og tjekke det. 

Hvis der står ”Klar til udbetaling”, er din ansøgning færdig i sagsbehandlingen. Når ansøgningen er klar til udbetaling, vil du normalt få din udbetaling efter højst 14 dage.

Se en kort guide til, hvordan du gør 

Støtten stiger med ca. 20 kr. pr. ha i gennemsnit

I 2017 forhøjer vi værdien af betalingsrettighederne, sådan at gennemsnitsværdien stiger med ca. 10 kr.  til 1.581 kr. Der er et overskud i den nationale reserve i 2017, som bliver brugt til at forhøje værdien af alle betalingsrettigheder.

Den grønne støtte udregnes som en fast procentsats af din samlede grundbetaling. Den grønne støtte er i år 45,63 % af grundbetalingen. Det er en smule højere end sidste år, hvilket betyder, at den grønne støtte for den gennemsnitlige betalingsrettighed stiger med ca. 10 kr. til 721 kr.

Til sammen giver de to stigninger et støttebeløb på 2.302 kr. for en gennemsnitlig betalingsrettighed.

Du kan se værdien af dine betalingsrettigheder og dermed værdien af din grønne støtte i Tast selv-service.

Se værdien af din støtte på listen over betalingsrettigheder. Se her, hvordan du gør

Udbetalingsmål

  • Mindst 90 procent af ansøgerne får udbetalt senest 15. december
  • Mindst 97 procent får udbetalt senest 31. januar 2018
  • Resten udbetales frem til 30. juni 2018. Der er typisk tale om særligt komplekse sager. 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: arealtilskud@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.


MENU