Gå til hovedindholdet

Pilotprojektordningen om præcisionslandbrug er nu åben for ansøgninger

Vi inviterer op til 20 landmænd til at være med til at udvikle præcisionslandbrug som miljøvirkemiddel. Producerer du korn eller raps, kan du søge om at anvende præcisionslandbrug som alternativ til pligtige efterafgrøder. Læs mere her og kom til orienteringsmøder om ordningen.

Publiceret 5. januar 2018

Vi åbner nu for ansøgninger til en ny pilotprojektordning om præcisionslandbrug.

Producerer du korn eller raps, kan du ansøge om at anvende præcisionslandbrug som alternativ til pligtige efterafgrøder til helt eller delvis at opfylde dit efterafgrødekrav for planperioderne 2018/19 og 2019/20.

Send din ansøgning senest 8. februar

Du kan søge om at deltage i pilotprojektordningen ved at udfylde og indsende ansøgningsskemaet senest 8. februar 2018 til Landbrugsstyrelsen. Du kan finde ansøgningsskemaet og vejledningen til ordningen på vores hjemmeside. Her kan du også læse mere om betingelserne for at deltage i pilotprojektordningen og de konkrete tiltag.

Find ansøgningsskemaet her

Orienteringsmøder om pilotprojektordningen:

  • Landbrugsstyrelsen og SEGES inviterer til orienteringsmøde om pilotprojektordningen den 10. januar kl. 12:00 – 15:45 i Landbrugets Hus i Horsens. Til mødet vil der være mulighed for at få mere information om pilotprojektordningen, og det vil være muligt at få svar på eventuelle spørgsmål. Tilmeld dig ved at sende en e-mail til amth@seges.dk senest d. 8. januar 2018.
    Du kan se programmet her
  • Desuden fortæller vi om pilotprojektordningen ved landbrugsseminarerne 23. januar på Comwell Rebild Bakker, 24. januar på Vingsted Hotel og Konferencecenter og 25. januar i Ringsted Kongrescenter. 
    Se mere om tid, sted og program her

Pilotprojektordningens formål

Med pilotprojektordningen vil vi undersøge, om man ved at fastsætte behovet og målrette tildeling af gødning mere præcist kan opnå positive miljøeffekter og samtidig skabe økonomisk gevinst for landmanden. 

I de to planperioder pilotprojektordningen løber, vil vi og de tilmeldte landmænd få mulighed for at opnå erfaring fx med, hvordan vi kan dokumentere og administrere det, når vi anvender nye teknologier, og hvordan vi kan indsamle dokumentationen for de enkelte teknologiers og metoders miljøeffekt. Erfaringerne fra ordningen vil indgå i en efterfølgende vurdering af, hvordan præcisionslandbrug kan blive et fremtidigt virkemiddel.

Læs mere om pilotprojektordningen her

Kontakt
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til miljobio@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.


MENU