Gå til hovedindholdet

Nu sender vi bekendtgørelse og vejledning til miljøteknologi 2018 i høring

Vi sender i dag bekendtgørelse og vejledning til projektstøtteordningen miljøteknologi 2018 i høring. Du kan sende bemærkninger til ordningen indtil høringsfristen den 24. januar 2018.

Publiceret 21. december 2017

Du har nu mulighed for at læse og komme med bemærkninger til vores udkast til bekendtgørelse og vejledning til miljøteknologi 2018. Vi ønsker at give dig et overblik over, hvordan vi har tænkt os at sætte ordningen op. Derfor sender vi nu bekendtgørelse og vejledning i høring sammen. 

Find bekendtgørelse og vejledning på høringsportalen her

Vi arbejder på at få hurtigere sagsbehandling

Vi effektiviserer miljøteknologiordningen 2018 ved at indføre standardmiljøeffekter. Det betyder, at du ikke selv skal angive miljøeffekten for den teknologi, du søger tilskud til. Vi har fastsat miljøeffekten for den enkelte teknologi. Det skal sammen med en række nye initiativer være med til nedbringe sagsbehandlingstiden. Det kommer også til betyde, at du som ansøger får større ansvar og skal være ekstra opmærksom på, at når vi kontrollerer dit projekt, så skal dit projekt fremstå som i din ansøgning. For eksempel skal de hektarer eller kvadratmeter, du oplyser i din ansøgning, stemme overens med dit færdige projekt. Det betyder også, at vi skærper vores kontrol- og vejledningsindsats.

Vi har også ændret, hvordan vejledningen er opbygget. Nu kan vejledningen for eksempel bruges som et opslagsværk. Det betyder, at du lettere kan finde de informationer, du har brug for.

Vi sender en nyhed ud, når bekendtgørelse og vejledning til miljøteknologi 2018 er færdig. Hold gerne øje med vores hjemmeside eller abonnér på vores nyheder.

Abonner på nyheder her

Ansøgningsrunde fra 1. august til 2. oktober 2018

Med miljøteknologi 2018 kan du søge om tilskud til at investere i en række nye miljøteknologier for at reducere miljø- og klimapåvirkninger fra den primære jordbrugsproduktion. Ansøgningsrunden løber fra 1. august til 2. oktober 2018. 

Du kan søge tilskud inden for de tre sektorer gartneri, planteavl samt æg og fjerkræ. Vi har opdelt sektorerne planteavl og æg og fjerkræ i to puljer med henholdsvis en pulje til konventionelle og en til økologiske producenter. Se skemaet nedenfor.

Sektor

Pulje

Ramme i mio. kr.

Indsatsområde

(reduktion af)

Gartneri

 

16

Energi

5

Næringsstof

11

Pesticid

Planteavl

Konventionel

15

Pesticid

Økologi

15

Næringsstof

Æg og fjerkræ

Konventionel (inkl. friland)

20

Ammoniak

20

Energi

Økologi

5

Ammoniak

5

Energi

I alt på hele ordningen

 

112

 

 

Om miljøteknologi 2018

Miljøteknologiordningen er en del af det danske landdistriktsprogram 2014-20, og er medfinansieret af EU.  Formålet med ordningen er at udvikle landdistrikterne, blandt andet ved at forbedre landbrugets konkurrenceevne, styrke indsatsen for at forbedre klimaet, bruge naturens ressourcer bæredygtigt og skabe en balanceret udvikling i landdistrikterne.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til euogerhverv@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.


MENU