Gå til hovedindholdet

Nu åbnes der for flere hektar i ordningen om målrettede efterafgrøder

1. marts kl. 7 om morgenen åbner anden runde af ansøgningsperioden for målrettede efterafgrøder. Det betyder, at der bliver åbnet for at kunne søge tilskud til både flere hektar og til nye områder.

Publiceret 24. februar 2017

Flere hektar til nye områder samt visse områder fra runde 1

Runde 2 er målrettet områder, hvor der er et indsatsbehov i forhold til kystvand, og hvor jordens evne til at tilbageholde kvælstof (retention) er under middel. Når runde to åbner, bliver det muligt at søge tilskud i 27 nye kystvandoplande, som ikke var åbne i runde 1. Samtidig bliver der stillet nye hektar til rådighed i 19 af de 45 kystvandoplande, der åbnede i runde 1. Se på kortet over ansøgningsrunder, hvilke nye områder der åbner op for ansøgninger i runde 2. Mandag 27. februar udsender vi en nyhed med et kort over de ID15-områder, hvor der efter runde 1 fortsat er behov for efterafgrøder, og hvor der kommer flere penge til området i runde 2. 

Du kan se et kort over ansøgningsrunderne her og i Internet Markkort.

Hvis du ikke nåede at søge til et areal i runde et, inden området lukkede for ansøgning, er der derfor mulighed for, at du kan søge til arealerne i runde 2, hvis området åbner igen. Det kræver enten, at der er kommet flere penge til området i runde 2, fordi der også er et kystvandsbehov, eller at nogen har trukket deres ansøgning tilbage. Det kan man gøre indtil 21. april.

Se en oversigt over, hvor mange hektar der bliver til rådighed i kystvandoplandene, når runde 2 åbner.

Du kan fortsat trække en liste i Tast selv-service over ledige og ansøgte hektar i det kystvandopland og ID15-område, hvori du planlægger at søge om målrettede efterafgrøder. Listen bliver dog først opdateret 1. marts med de nye ansøgningslofter i runde 2. Indtil da kan du se de nye ansøgningslofter i oversigten, der er linket til i denne nyhed.

Kontakt
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: miljobio@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugs- og Fiskeristyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.


MENU