Gå til hovedindholdet

I morgen åbner ansøgningsrunden for arealstøtte i 2017

Du kan søge om arealstøtte fra onsdag den 1. februar kl. 7.00 og frem til og med 21. april.

Publiceret 31. januar 2017

Når vi åbner for fællesskemaet, kan du søge om grundbetaling, grøn støtte, ø-støtte og støtte til unge nyetablerede landbrugere. Vores kundevejledere sidder klar til at svare på spørgsmål om fællesskemaet fra kl. 7.00 på åbningsdagen.

Når ansøgningsrunden åbner, har du også mulighed for at søge støtte til målrettede efterafgrøder. Det kan du læse mere om her.  

Søg også miljø- og økologitilskud

Fra 1. februar kan du søge nyt 5-årigt tilsagn til Økologisk Arealtilskud samt Pleje af græs- og naturarealer i fællesskemaet. I 2017 er der kommet nye regler på Pleje af græs- og naturarealer. Der betyder, at du samlet skal have tilsagn til minimum 2 ha, når du søger et nyt tilsagn, og at HNV nu også gælder inden for Natura 2000-områder. Ansøgningsfristen for begge ordninger er 21. april 2017.

Ansøgningsrunden for ansøgning om 20-årige tilsagn om Fastholdelse af vådområder, naturlige vandstandsforhold og lavbundsområder starter også 1. februar. Du kan dog ikke søge tilsagn om 20-årig Fastholdelse i fællesskemaet – det skal du gøre i særligt skema. Ansøgningsfristen er 31. august 2017.

Har du et eksisterende 5- eller 20-årigt tilsagn, skal du også søge om udbetaling i fællesskemaet. Du skal huske at skrive tilsagnstype og udløbsår og markere, om du opfylder betingelserne. 

Find de informationer, du har brug for

Vi har oprettet en side med links til de steder på vores hjemmeside, der kan hjælpe dig, når du søger om støtte i fællesskemaet. Du finder fx links til Vejledning om direkte arealstøtte 2017, faktaark og brugerguides. Se siden med links her.  

Søg i god tid

Tidsfristen 21. april ligger fortsat et stykke ude i fremtiden, men enhedschef Vibeke Møgelvang anbefaler, at man ikke venter til sidste øjeblik med at gå i gang med ansøgningen: ”Hvis man har brug for hjælp, kan man altid ringe til vores kundevejledere, men de har bedre tid i februar og marts end i april”. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til: mail@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.


MENU