Gå til hovedindholdet

Husk reglerne for skiltning og tilsat sukker, hvis du deltager i skoleordningen for frugt, grønt og mælk

Deltager du i skoleordningen for frugt, grønt og mælk? Så skal du være opmærksom på kravene til skiltning og informationsmateriale samt kravene til tilsat sukker i de produkter, du uddeler. Få hjælp til at overholde reglerne her.

Publiceret 4. januar 2018

Når du deltager i skoleordningen fra frugt, grønt og mælk er der en række krav, du skal leve op til for at få tilskud. EU-Kommissionen har netop præciseret reglerne for ordningen, og derfor får du her en guide til at overholde reglerne og sikre dig tilskuddet. 

Plakater og webbannere

Når du deltager i skoleordningen, skal du enten have en plakat hængende ved hovedindgangen til bygningen eller have et webbanner på hjemmesiden. 

Plakaten skal indeholde disse oplysninger: 

  • Titel: EU-skoleordningen
  • Den Europæiske Unions logo (EU-flag).
  • Miljø- og Fødevareministeriets logo.
  • Der skal som minimum stå følgende budskab: ”Vi deltager i EU-skoleordningen for frugt, grønt og mælk, der er støttet med EU-midler.

Størrelsen på plakaten skal mindst være A3. Bogstaverne på plakaten skal minimum være 1 cm høje, og teksten skal være let at læse.

Bannere skal indeholde disse informationer:

  • Den Europæiske Unions logo (EU-flag).
  • Miljø- og Fødevareministeriets logo.
  • Følgende tekst: ”Vi deltager i EU-skoleordningen for frugt, grønt om mælk, der er støttet med EU-midler. ”

Du må bruge vores materiale

Til din hjælp har vi udarbejdet en plakat og webbannere, som du kan downloade fra vores hjemmeside. Det gælder for både skolemælk og skolefrugt/grøn.

Find plakat og webbannere til download her

Anden informationsmateriale

Vælger du at anvende skoleordningen i din markedsføring, får lavet dine egne foldere, publikationer mv. eller på anden måde får udarbejdet informationsmateriale omkring skoleordningen, skal materialet indeholde følgende oplysninger:

  • Den Europæiske Unions logo (EU-flag).
  • Miljø- og Fødevareministeriets logo.
  • Nævne ”Skoleordningen for frugt, grønt og mælk, der er støttet med EU-midler”.

Tilsat sukker er ikke tilladt

Når du deltager i ordningen, skal du være opmærksom på, om du uddeler uforarbejdede eller forarbejdede produkter. Uforarbejdede produkter er frisk frugt og grøntsager samt mælk og laktosefrie udgaver heraf. Forarbejdede produkter er frugt, grønt og mælk, der er blevet gjort noget ved (bagt, kogt osv).

Hvis du vælger at uddele forarbejdede produkter skal du være opmærksom på, at disse produkter ikke må indeholde tilsat sukker. Hvis produktet indeholder tilsat sukker, kan vi ikke give dig tilskud under ordningen.

Produkterne må dog gerne indeholde begrænsede mængder af tilsat fedt og/eller salt, såfremt produktet lever op til Fødevarestyrelsens Nøglehulsmærke.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til projekttilskud@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.


MENU