Gå til hovedindholdet

Husdyrgenetiske ressourcer - Ansøgningsrunden er nu åben for dyretilskud

Hvis du ejer gamle danske kvæg-, heste-, svine-, fåre- eller gederacer kan du søge dyretilskud til de avlsdyr, som fik renracet afkom i 2017. Der er ansøgningsfrist den 15. marts 2018.

Publiceret 14. februar 2018

Landbrugsstyrelsen har åbnet for tilskud under ordningen om dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer. Formålet med ordningen er bl.a. at fastholde og helst øge antallet af dyr af de gamle husdyrracer.

Ingen ændringer i satserne for dyretilskud

Bevaringsudvalget for Danske Husdyrgenetiske Ressourcer hos oprindelige danske husdyrracer har anbefalet, at Landbrugsstyrelsen i 2018 fastholder de samme tilskudssatser som i 2017.

Sådan søger du

Du skal for dyretilskud indsende et ansøgningsskema for hver race og køn samt en 5-årig samarbejdsaftale med Bevaringsudvalget. Se mere i vejledningen om dyretilskud

Du har samtidig mulighed for at bestille skiltet ”Bevaringsbesætning” ved at udfylde bilag 1 til ansøgningen, hvis du ikke allerede har skiltet.

Ansøgningsskemaer, samarbejdsaftale og vejledning finder du på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail bevaringsudvalget@lbst.dk. Du kan også indsende ansøgningsskemaet til denne mailadresse.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.


MENU