Gå til hovedindholdet

Har du husket at indberette dine målrettede efterafgrøder fra 2017 i dit gødningskvote- og efterafgrødeskema?

Vi er blevet opmærksomme på, at en del landmænd ikke har indberettet deres frivillige målrettede efterafgrøder fra 2017 i gødningskvote- og efterafgrødeskemaet. Det kan betyde nedsat kvælstofkvote for landmanden i 2018. Har du ikke indberettet dine målrettede efterafgrøder sammen med dine pligtige efterafgrøder i gødningskvote- og efterafgrødeskemaet, skal du kontakte os, så vi kan hjælpe med at få rettet din indberetning.

Publiceret 8. marts 2018

Du skal indberette målrettede efterafgrøder i gødningskvote- og efterafgrødeskemaet ligesom pligtige efterafgrøder og husdyrefterafgrøder. Når du indberetter i gødningskvote- og efterafgrødeskemaet, skal du altså taste et samlet tal for, hvor mange pligtige, husdyr- og målrettede efterafgrøder du har på din bedrift. Du skal selv sørge for at indberette målrettede efterafgrøder i dit gødningskvote- og efterafgrødeskema. De bliver ikke automatisk overført fra dit Fællesskema. 

Kvælstofkvoten i 2018 er baseret på din indberetning for 2017

Opgørelsen af efterafgrødekravet bliver beregnet med udgangspunkt i den samlede indberetning af pligtige efterafgrøder, husdyrefterafgrøder og målrettede efterafgrøder. Manglende indberetning af målrettede efterafgrøder kan derfor have den betydning, at din kvælstofkvote for 2018 bliver reduceret.

Kontakt os, hvis du ikke har indberettet

Hvis du er blandt de landmænd, der ikke har fået indberettet dine arealer med målrettede efterafgrøder i gødningskvote- og efterafgrødeskemaet i 2017, beder vi dig kontakte os, så vi kan rette din indberetning for dig.

Kontakt os direkte på telefonnummer 33 95 80 00 eller på jordbrugskontrol@lbst.dk. Vi vil herefter sørge for, at indberetningen opskrives, så den også inkluderer det areal med målrettede efterafgrøder, der fremgår af dit Fællesskema for 2017.

I nogle tilfælde foretager vi en automatisk tilretning af indberetningen, uden du behøver kontakte os i forvejen. Du vil i løbet af denne uge have modtaget et brev fra os via Tast selv-service, hvis dette er tilfældet for din bedrift. Hvis du har modtaget et brev fra os om, at vi har rettet din indberetning, behøver du ikke at foretage dig yderligere.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller på jordbrugskontrol@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.


MENU