Gå til hovedindholdet

Alle danske mælkeproducenter har nu fået udbetalt deres EU-støtte

I alt 3.492 danske mælkeproducenter har fået udbetalt deres andel af EU’s krisestøtte på cirka 69 millioner kroner

Publiceret 4. oktober 2017

Hovedparten af støttebeløbet på cirka 65 millioner kroner blev allerede udbetalt i starten af juli måned 2017. Vi har nu afsluttet sagsbehandlingen af de sager, hvor der manglede oplysninger, eller som har været udvalgt til fysisk kontrol. Det betyder, at de sidste udbetalinger blev gennemført ved udgangen af september måned, som var EU’s tidsfrist. Du har tidligere kunnet læse om støtten her på siden.

Udbetalinger til tiden med enkel ordning
EU vedtog i september 2016 en krisepakke målrettet mod mælkeproducenter. Erhvervet blev sammen med miljø- og fødevareministeren enige om at anvende den danske andel på cirka 69 millioner kroner til at støtte danske mælkeproducenter, der er med i en kvalitetsordning.

Alle udbetalinger er gennemført inden for EU's tidsfrist den 30. september 2017, og det skyldes især, at vi lavede en enkel ordning med minimal administration for både støttemodtagerne og Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

Konkret har vi tilrettelagt en ordning, hvor støttebeløbet blev fordelt forholdsmæssigt på grundlag af hver mælkeproducents leverancer til mejeri i 2016, og vi benyttede eksisterende data fra Mejeriforeningen som udbetalingsgrundlag.

Kontakt

Har du spørgsmål til din udbetaling, skal du kontakte Projekttilskud, Team Markedsordninger, som står for sagsbehandlingen på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: projekttilskud@lfst.dk.

Har du generelle spørgsmål om ordningen og EU’s krisestøtte, er du velkommen til at kontakte Landbrugs- og Fiskeristyrelsen på tlf 33 95 80 00 eller e-mail: euogerhverv@lfst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugs- og Fiskeristyrelsens pressetelefon på tlf. 4189 2507.


MENU