Gå til hovedindholdet

100 millioner til grøn og økonomisk bæredygtig udvikling af fødevareerhvervet

Bestyrelsen for Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har åbnet for årets første ansøgningsrunde. Der nu er mulighed for at få del i de mange penge til udviklings- og netværksprojekter, som kan skabe grøn vækst i fødevareerhvervene.

Publiceret 6. januar 2016

GUDP er en moderne erhvervsstøtteordning, der støtter udviklings-, demonstrations- og netværksprojekter. GUDP projekter skal både skabe vækst, arbejdspladser og nytænkning i erhvervet, samtidig med at de bidrager til at løse nogle af de klima og miljøudfordringer.

Puljen er på ca. 100 mio. kr. Ansøgningsfristen er onsdag den 16. marts 2016 kl. 12.00

Indkaldelse og ansøgningsmateriale finder du på GUDPs hjemmeside her

280 projekter har fået 1,3 milliarder kr. i udviklingsstøtte af GUDP

Siden 2010 har GUDP boostet grøn innovation i det danske fødevareerhverv med omtrent 1,3 milliarder kr. Disse penge har støttet over 280 projekter, der bidrager til en konkurrence- og bæredygtigtig fødevarer og nonfoodproduktion, eksempelvis:

  • Udvikling af ny teknologi til reduktion af ammoniakfordampning fra gylle
  • Udvikling af bygsorter, der kan gøre stråforkortere overflødige
  • Udvikling af bæredygtig produktion af insekter til proteinfoder til fisk

Du kan finde beskrivelser af de mange GUDP støttede projekter her

Mulighed for sparring med GUDP

Du har mulighed for at sende en kort beskrivelse af din projektidé til GUDP-sekretariatet. Du vil efterfølgende få en tilbagemelding på, om der er tale om et potentielt GUDP-projekt. Du kan finde en skabelon til din beskrivelse her.

GUDP inviterer desuden til informationsmøde for potentielle ansøgere tirsdag den 1. marts 2016 i København. Du kan læse mere og tilmelde dig informationsmødet på GUDPs hjemmeside efter 1. februar 2016.

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte GUDP-sekretariatet tlf. 45 26 38 05 eller e-mail gudp@naturerhverv.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07. 


MENU