Gå til hovedindholdet

Hvordan får du adgang til data?

Her kan du læse om,  hvordan du får adgang til Landbrugsstyrelsen kortdata. Nogle kort fx HNV-kortet (Høj Natur Værdi) ligger til rådighed på Danmarks Miljøportal - DAI.

Du kommer til DAI her.

En del af de udstillede datasæt opdateres hver nat, mens andre mere statiske data opdateres lejlighedsvis. Datoen for de enkelte datasæt fremgår af download-siden nedenfor. På geodata-info kan du læse mere om metadata for de udstillede datasæt.

Gå til geodata-info her.

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Kortvisning

Du har mulighed for at få vist en del af de kortdata Landbrugsstyrelsen bruger i administrationen af landbruget i en såkaldt "Viskort-løsning". Hver af hjemmesiderne under Kort og Markblokke, undtagen siden om Markkort og Markblokke og Jordbrugsanalyser, har deres egen specifikke kortvisning.

WMS/WFS

Mange af Landbrugsstyrelsens data bliver også vist via en såkaldt WMS/WFS-tjeneste. Nedenfor finder du vejledninger om, hvordan du får adgang til disse tjenester, og hvordan de kan bruges i tre udbredte GIS-desktopprogrammer.

Download af data

Du kan også downloade en kopi af kortdata fra Landbrugsstyrelsen til din egen PC. De fleste data findes både i et Shape-format og et MapInfo-format. Du kommer til download-siden ved at klikke på følgende link: https://kortdata.fvm.dk/download/

MENU